Helyi közélet

2008.06.24. 11:35

Falunapot tartottak Borsodszentgyörgyön

<p>A népdalkört is ünnepelték. Vendégek érkeztek Arlóból, Borsodnádasdról, Járdánházáról, Ózdról és fellépett a Borsodszentgyörgyi Nyugdíjasklub is.</p>

A népdalkör köszöntése több helyszínen zajlott: az ünnepi szentmisén az egyházközség plébánosa, Szűcs Zoltán szólt bensőséges hangon az ünnepeltekhez. Délután négykor kezdődött az önkormányzati rendezvény. A helyi művelődési házban Németh Gyula polgármester köszöntötte a vendégeket, ahol a legnagyobb örömöt az jelentette, hogy megjelent

Németh Emil, a község díszpolgára, aki 30 évvel ezelőtt megalakította a népdalkört. Ezen a népdalkörök találkozóján a (az előbb felsorolt ) szomszéd települések együttesei is köszöntötték az ünnepelteket.
18 órától a község főterén folytatódott az ünneplés. Nagyon jó műsort állítottak össze a szervezők. Felléptek a helyi óvodások, iskolások, nyugdíjas klub, majd az Ózdi SPIC művészeti magániskola növendékei szórakoztatták az ünneplő közönséget.

Ezt követően a polgármester meghitt szavakkal köszönte meg a 30 éves munkáját az együttesnek és a képviselő-testület nevében minden tagjának emlékplakettet adományozott.
Az utolsó műsorszámként Vadász Zsolt és Lukács Anita a Budapesti Operettszínház művészei szórakoztatták a közönséget. Produkciójukat hatalmas tapssal köszönte meg a közönség. Ennek az előadásnak érdekessége volt, hogy Vadász Zsolt művész úr is a Borsodszentgyörgyi Népdalkörben kezdte pályafutását és ő ezzel az előadással köszöntötte a 30 éves népdalkört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában