Helyi közélet

2008.06.03. 07:57

Egy könyv, amely életre kelt - Agnes Golenya Purisaca első könyve

<p>Miskolc - Agnes Golenya Purisaca első könyves író. Az aranyasszony útja című regénye a Könyvnapra jelenik meg. A szerző írt korábban is, verseket, novellákat, de – ahogy mondani szokták – az íróasztal fióknak.</p>

Tíz évvel ezelőtt, amikor megvásárolta első számítógépét, akkor nyitott egy mappát a gépében, melynek címe: Ági könyve volt. De ez a mappa nem akart megtelni. Ahogy az író meséli: mindig felmentette magát, most ezért, majd azért nem volt ideje az írásra. Útólag úgy gondolja ez így volt jól, meg kellett élni bizonyos dolgokat ahhoz, hogy első könyve megszülethessen. „A 20-30 éves önmagammal köszönő viszonyban sem vagyok” – mondta az író, amikor szerkesztőségünk vendége volt.

A könyv, Az aranyasszony útja azonban megíródott: egy pánikbeteg budai szépasszony útkereséséről szól. Az író szerint sok minden valóságos a történetben, de a karakterek nem, azokat kitalálta. A regény tehát fikció, de amint Ágnes leadta a kiadónak, a történet életre kelt a saját életében. Egy internetes társkereső oldalon ugyanis megismerkedett – csakúgy mint regényének főhőse – egy perui férfival, aki ismerte azt a barlangrendszert, amelyről a könyvében ír. A férfival azóta közös életüket tervezik, Peruban.

És persze kérszül a könyv folytatása is. Valamint az író nemcsak könyvben, de filmben is gondolkodik. Elmondta: a történet alkalmas a megfilmesítésre, hiszen, mikor írta mozifilmként látta a sorokat. Titokzatosan csak anynit árult el: van egy hollywoodi filmes, akinek odaadja a regényt.

Agnes Golenya Purisaca
- Miskolcon született 1961-ben
- 1983-ig Miskolcon élt
- 1981-ben egy sajóvölgyi általános iskolában tanított
- 1992-97-ig a Malév-nál dolgozott, mint PR főmunkatárs
- 1999-ben saját céget alapít
- 2006 ott hagyja a vállalkozást, nekiáll, hogy megírja könyvét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában