Helyi közélet

2008.06.10. 12:27

Csúnya vége lett a miskolci számozott utcai bulinak

<p>Kicsit hangosra sikeredett az a ballagási bulit, amit a miskolci számozott utcákban tartottak. Az erősen ittas bulizók szidalmazni, fenyegetni kezdték a kivonuló rendőröket is...<BR /></p>

2008. június 6-án az éjszakai órákban telefonon jelezték a Vasgyári Rendőrőrsre, hogy Miskolcon, a Hetedik utcában nagyon hangos a zene az udvaron, illetve az ott lévők ittasságuknál fogva hangoskodnak, kiabálnak.
A járőrök a helyszínre mentek, ahol egy népes család ballagási bulit rendezett, amin mintegy 25-en vettek részt.

A rendőrök figyelmeztették, illetve felszólították a mulatozókat, hogy csendháborítást követnek el, illetve fejezzék be jogsértő cselekményüket. Nem sokkal ezután a járőrök visszatérően ellenőrizték a helyet, ahol tovább folytatódott a hangoskodás. Ekkor a házigazdával beszéltek a kollégák, akinek elmondták, hogy amennyiben nem fejezik be a hangoskodást, akkor szabálysértési feljelentéssel élnek vele szemben és előállítják a rendőrségen. Egy óra múlva újabb és több bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint a hangoskodók tovább folytatják a bulit.

A járőrök a helyszínen újra felszólították a házigazdát és vendégeit, hogy szüntessék be cselekedetüket, de ekkor az erősen ittas bulizók már szidalmazni, illetve fenyegetni kezdték a jogszerűen intézkedő rendőröket is.
Az agresszív csendháborítókat, összesen 8 főt - köztük 4 nőt - a vasgyári rendőrök előállították a rendőrkapitányságon. Ellenük szabálysértési eljárást indítottak a csendháborítás miatt.
Mivel a lakásban szabálytalanul jutottak áramhoz az ott lakók, június 9-én az áramszolgáltató szakemberei a rendőrökkel a helyszínre mentek és megszüntették az illegális áramvételezést - számolt be a Borsod Online-nak Egyedné Novodonszki Éva a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában