Helyi közélet

2008.06.10. 11:01

Cáfolat: nem büntettek annyit Szikszón

<p>Szikszó - „Az utcánkat elk..., nem is kicsit...” címmel jelent meg írásunk szombaton, amelyben a szikszói Táncsics utca lakói mondták el, hogy miért tartottak félpályás útlezárást.</p>

Ezzel, a keskeny utcájukon átmenő forgalom ellen tiltakoztak. A demonstráció egyik szervezője, Simkó Sándor lapunknak azt nyilatkozta: „...senki nem tartja be ezt a korlátozást. Olyannyira nem, hogy mikor rendőrök traffipaxoztak az utcában, két és fél óra alatt 1,5 millió forintot szedtek be a büntetésekből, és 9 embernek elvették a jogosítványát.”
Ezt az állítását dr. Sulyok János, az encsi rendőrkapitányság vezetője cáfolta. Szerinte ugyanis ezek abszurd számok. Ekkora összeget körülbelül a 3-as úton szednek be, két-három nap alatt, ha reggeltől-estig kint vannak, a büntetés plafonja ugyanis 20 ezer forint – tette hozzá. Valamint – folytatta – gyorshajáts esetén sem veszik el a helyszínen a jogosítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában