Helyi közélet

2008.06.24. 11:32

Bűnmegelőzésből képzettek Miskolcon

<p>Miskolc - Újabb 150 résztvevő kapja kézbe kedden a bűnmegelőzési képzettségét igazoló tanúsítványt a Miskolci Egyetem kebelén működő Bűnmegelőzési Akadémián.</p>

Négy éve született elhatározás nyomán jött létre a Miskolci Egyetemen a Bűnmegelőzési Akadémia. Ennek keretében a felsőoktatáson belül választható tárgyként kreditpontot érő alapképzést kaphatnak a hallgatók, illetve külső jelentkezők is.

Ez a témához kapcsolódó speciális képzéssel is kiegészül. Ha valaki ezeken túl elvégzi az egy-egy további témában meghirdetett szabadegyetemet is (a legutóbbi kérdéskör például az agresszió volt), akkor juthat hozzá a bűnmegelőzési tanúsítványhoz. E képzettséget igazoló dokumentumot kedden 150-en vehették át.
Velük együtt az eddigi 8 félév alatt 1560-an vettek részt a felnőttképzés eme formájában, amit - nem mellesleg - az EU legutóbbi kézikönyve mint az életfogytig tartó tanulási modell követendő példáját említi.
A legutóbbi tanúsítványokat Prof. Dr. Stipta István rektorhelyettes, dr. Vereckei Csaba rendőr ezredes, megyei főkapitány és dr. Csendes László nyugállományú rendőr alezredes, a Bűnmegelőzési Akadémia vezetője adta át.

A Bűnmegelőzési Akadémia résztvevői
Miskolci Egyetem
Miskolci Egyetem
Felnőttképzési Központja
Belügyminisztérium Országos Bűnmegelőzési Központja
Rendőrtiszti Főiskola
BM Bűnmegelőzési Akadémia
B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság
B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés

Miskolci önkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában