Helyi közélet

2008.06.25. 15:43

Bombaként csapódott a süteményboltba Miskolcon

<p>Miskolc - Német rendszámú kisteherautó csapódott be a Zsolcai kapuban lévő cukrászda kirakatába szerdán délután.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Bombaként csapódott a cukrászdába 2008.06.25."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bombak_nt_csap_dott_a_cukr_szd_ba_2008_06_2/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bombaként csapódott a cukrászdába 2008.06.25." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/cukiba-hajtott-a-nemet.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A> &#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-100_6066_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-100_6068_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

15.02: A Zsolcai kapui forgalomban kis mértékű fennakadást okoz a külső sávot elfoglaló tejes autó. Ami vélhetően egy darabig nem fog még távozni. A sofőrtől tudjuk, bonyolult ugyan, de a helyszínen javítható a probléma. Mikorra? kérdésünkre mondja: éppen azt próbálja megszervezni.


 14.50: A tejes kocsi német sofőrje arról panaszkodott nekünk: elfolyt a szervóolaj, ezért mozgásképtelen az autó. A rendőrség jelenleg is helyszínel, éppen a sofőrök meghallgatása zajlik.


 14.43: Másik kollegánk is a baleseti helyszín közelébe tartózkodott, aki szerint: őrangyal kellett ahhoz, hogy a bekövetkezett karambolban senki ne sérüljön vagy haljon meg. "Egy kisteherautó a járdán átsodródva egy üzlet kirakatába csapódott, mint egy bomba. A kisteherautó belső sávból a külsőbe akart kimenni, amikor a Búza tér irányába haladt" - mondja kollegánk. Kifaggata a német sofőrt is, aki arról számolt be: előtte fékeztek, ráadásul egy gyalogost is megpillantott a járda szélén, ezért hirtelen fékezett és félre is rántotta kormányt. A mögötte érkező tejszállító tartálykocsi azonban már nem tudott megállni.  Bal elejével, az elé került kis teherkocsi jobb hátuljának csapódott, és a hatalmas tömegkülönbség miatt nagyot taszított rajta. A Volkswagen Transporter  pedig a falra merőlegesen, a kirakatüveg aljnál lévő falrészben landolt.

Kollegáink megszóllaltatták a cukrászüzlet munkatársát is. Hamarosan az ő beszmolóját olvashatják, illetve képeket, videókat láthatnak perceken belül


 14.35: Az Észak-Magyarország és a Borsod Online székházának szomszédságában történt baleset idején egyik kollegánk éppen a cukrászdában tartózkodott. Beszámolója szerint a vendéglátó egység munkatársa kávét főzőt a balesetet megelőzően, és azt készült átgyújtani kollegánknak, mikor a becsapódás megtörtént. Olyan erejű volt a kiteherautó becsapódása, hogy "megrogyasztotta" a kőfalat. Az ütés a  cukrászda pultját  is megtaszította, s csak a kiszolgáló reflexén múlott, hogy az nem szorította be őt a hátsó falnál álló pulthoz.


A Zsolcai kapuban haladt egy tejet szállító kamion a külső sávban, amikor elsődleges információink szerint hirtelen bevágott elé egy német rendszámú kisteherautó. A kamion a bal első sarkával megütötte a teherautó jobb hátulját, ezért az keresztbe fordult és a cukrászda kirakatában állt meg, annak üvegét betörve.

Nagy szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki sem sérült meg a baleset során, mert a cukrászdában éppen bent tartózkodtak többen is és az utcán sem volt járókelő.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Kapcsolódó cikk:

  • Mentőhelikopter szállította el a tarcali baleset sérültjét     Súlyos baleset Tarcalnál 2008-06.24.
  • Halálos ütközés az M3-ason Halálos ütközés az M3-ason 2008.06.21.  
  • Baleset a pusztában Sajóecsegnél  Motoros baleset 2008.06.15.
  • Ladával ütközött a motoros Motoros ütközött egy Ladával 2008.06.14. 
  • Opelek ütköztek az M30-as autópályán Opelek ütköztek a 3-as főúton 
  • Teherautóval ütközött a Skoda Baleset Sajóvámoson 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában