Helyi közélet

2008.06.12. 16:35

A remény megvan, hogy elkészül a "plazaút"

<p>Miskolc - Olvasóink továbbra is kifogásolják azt a közlekedési helyzetet, amely a Miskolc Plaza melletti útfelbontás miatt alakult ki.&#160;<DIA alt="Munkálatok a Szentpáli utcán, Miskolcon" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Munk_latok_a_Szentp_li_utc_n__Miskolcon/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Munkálatok a Szentpáli utcán, Miskolcon" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Éppen ezért az önkormányzat városüzemeltetési és beruházási osztályát kérdeztük arról, milyen szerződést kötöttek a beruházóval, és mi védi a város érdekeit? Rogosz Sándorné osztályvezető írásban válaszolt kérdéseinkre: „A Széchenyi-negyed távhőellátását biztosító vezeték építéséhez, a beruházó MIHŐ Kft. kérelmére, osztályunk – mint a közutak kezelője – adott hozzájárulást. Az ebben foglalt feltételek be nem tartása esetén az önkormányzat, az I. fokú Útügyi Hatóságnál eljárást kezdeményezhet.”

Az önkormányzat ellenőrzi-e a munkát? A válasz: „A munkavégzést, mint beruházó a MIHŐ Kft. köteles ellenőrizni. Olvasójuk talán azért érzékelte, hogy „áll a munka”, mert a vezetéképítés befejeződött, és jelenleg a helyreállítás folyik. A munkák olyan ütemben haladnak, hogy minden remény meg van arra, a kivitelező a szerződésben vállalt határidőre befejezi a munkákat.”

Mi van, ha mégsem fejezi be időre? „Műszaki indokok alapján lehetősége van a kivitelezőnek a határidő módosítására. Amennyiben ez nem történik, felszólítást küld a közút kezelője (önkormányzat) a helyreállítás befejezésére. A megadott póthatáridő lejártát követően hatósági eljárás megindítására is lehetőség van, melyben pótdíjat szabhat ki az eljáró útügyi hatóság. A kivitelezőnek saját érdeke a határidő betartása, elmulasztásának komoly költségvonzata van, nemcsak az önkormányzat felé, hanem a megrendelő MIHŐ Kft. felé is.”
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában