Helyi közélet

2008.06.04. 06:40

A biztos pont

<p>Számos érvet sorokoztathatnánk föl az óvodák nyári zárása ellen és mellett. <STRONG>Hegyi Erika jegyzete.</STRONG></p>

Számos érvet sorokoztathatnánk föl az óvodák nyári zárása ellen és mellett. Ellene azt, hogy a szülőknek sokkal kevesebb a szabadságuk, mint a zárás 5-6 hete, az ügyeletes óvoda pedig messzebb van, többet kell utazni. A nehezen beszoktatott gyerek bizonyára nem szívesen jár majd egy másik intézménybe, idegen gyerekek közé, idegen óvó nénihez. Az óvodabezárást különösen a hátrányos helyzetű gyerekek érzik meg, hisz a nevelési évben az intézmény volt a számukra az egyetlen biztos pont, ahol enni kaptak, ahol foglalkoztak velük, ahol vigyáztak rájuk.

Az óvodavezetők és fenntartók szerint azonban zárni kell. Mert fel kell újítani és kifesteni az óvodát, szabadságra kell küldeni a pedagógusokat, kell a gyereknek a változatosság, és különben is kihasználatlanok nyáron az intézmények. Két-három szülő szeretné csak ilyenkor is óvodába járatni gyermekét. Nyilván azok, akik nincsenek gyesen, akiknek nincs nagyszülői segítség, akik épp nem munkanélküliek. A rést rögtön felfedezték a jó üzleti érzékkel megáldott pedagógusok. Ha bezár az önkormányzati óvoda, nyithat a fizetős ovis tábor. Majdnem mindenki jól jár: a pedagógus szabadsága alatt pluszpénzt keres, a gyerek élményekkel gazdagodik. A szülő pedig fizet.

- Hegyi Erika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában