Helyi közélet

2008.05.28. 16:25

Szombaton választják ki Miskolc Város Borát

<p>Miskolc - A „Miskolc Város Bora 2008” kiválasztása május 31-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a miskolc polgármesteri hivatal dísztermében.</p>

A szőlő, a borkultúra évszázadokon keresztül jellemezte Miskolcot, az ezzel kapcsolatos kereskedelem pedig a város gazdaságának egyik legfontosabb ágazata volt. Az elmúlt néhány évben megindult egy fejlesztési folyamat a történelmi Avas újjáélesztésére, melyből az önkormányzat és civil szervezetek egyaránt kiveszik részüket. Ezt a törekvést szolgálja a 2006-ban alapított „Miskolc város bora” cím adományozása is.  

A város borának kiválasztása minden páros évben, egy szabályos borverseny keretében történik, egy szakmai zsűri döntése alapján. A borversenyt - a miskolci illetőségű István Nádor Borlovagrend szakmai irányításával és segítségével - az önkormányzat rendezi.

A győztes borok termelői az elnyert címet mindaddig feltüntethetik kereskedelmi forgalomba, vagy egyéb értékesítési területre kerülő saját címkézésű palackjaikon, amíg az adott boruk el nem fogy.
A „Miskolc Város Bora 2008” kiválasztása május 31-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a miskolc polgármesteri hivatal dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában