Helyi közélet

2008.05.28. 11:41

Sörösüveggel "fizetett" a taxisnak

<p>Miskolc - Egy miskolci taxis miután kérte a viteldíjat utasától, aki fizetés helyett inkább egy sörösüveggel vágta fejbe a sofőrt.</p>

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást egy miskolci fiatalemberrel szemben. Az eljárás eddigi adatai szerint a 24 éves K. V. május 28-án a hajnali órákban társával beült egy taxiba, aki útközben ki is szállt a személygépkocsiból. Az elkövető tovább vitette magát, de az 53 éves taxisofőrnek eszébe jutott, hogy korábban úgymond volt már dolga az utasával és annak rokonaival, akik nem akarták kifizetni az akkori viteldíjat. A taxis leállította az autót és a taxiórát, és kérte K. V.-t, hogy egyenlítse ki az eddigi számláját, aki ennek nem akart eleget tenni, mondván nincs nála pénz. Végül még a nála lévő sörösüveggel fejbe is vágta a sofőrt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a helyszín közelében elfogta K. V.-t, aki a vele szemben megindított büntetőeljárásban szabadlábon védekezhet.

Közfeladatot ellátó személyek
A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedési eszközök vezetőit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában