Helyi közélet

2008.05.06. 08:53

Postaládánkból: Okfejtés a jövőről

<p>Nem akarok semmit magyarázni így vagy úgy, főleg nem bizonyítani, mert akkor aztán végképp nincs tudásom, de tehetségem sem. Egy cseppet sem vagyok okosabb az átlagolvasónál – kérem így tekinteni mondani- és írnivalómra - <STRONG>olvasói levél.<BR /></STRONG></p>

Minden nap olvasom a Szólástér rovatot az Északban. Most én is szeretnék hozzászólni, annak ellenére, hogy félek attól, hogy egyesek ki fognak nevetni egyszerű okfejtésem miatt. Ám én csak arra hagyatkozhatok, amit innen-onnan megtudok. Nem akarok semmit magyarázni így vagy úgy, főleg nem bizonyítani, mert akkor aztán végképp nincs tudásom, de tehetségem sem. Egy cseppet sem vagyok okosabb az átlagolvasónál – kérem így tekinteni mondani- és írnivalómra.
Nem a mostani helyzetről – mert az elég kusza – szeretnék írni, hanem a jövőről. Gyurcsánynál két dolgot látok. Társadalmi igazságosságra törekszik, hogy szolidáris legyen a többséggel, de a jó teljesítményeket is díjazza, amelyek nem zárják ki egymást. Ez bizony változásokkal jár. Nehéz az államháztartási helyzetünk miatt, nem akarja feladni a szociális téren elért eredményeket, ragaszkodik ahhoz, ami a konvergencia-programban le van fektetve, de a gazdaságot, a szolgáltatásokat is fejleszteni szeretné. Azt is tudni véli, hogy miként, de ennek kifejtésére nem szán elég időt, ezért nem is érthetik meg széles körben, ami nagyon nagy baj, és mindenki csak a rövidtávú megszorítások ellen emeli fel a szavát. A nem megfelelő tájékoztatás miatt igazuk is van ebben.
A másik oldal – ha lehet még gyengébb – hiába igyekszik a muszklijait mutogatni (Erős Magyarország), mert közben a gyerekeink, unokáink jövőjét is „beáldozná”. A hatalom megragadásáért mindenre képes lenne. Furcsának tartom, hogy az általam igen kedvelt Varga Mihály úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, hogyan alakul az államháztartás egyenlege (szerinte még mindig eltitkolják a fő számokat is?). Miért nem néz utána? Ő nem egy Cser-Palkovics vagy Szíjjártó, akiket azért „fizetnek”, hogy a levegőbe beszéljenek. A másik dolog pedig ami említésre érdemes, az, hogy Matolcsy György (Orbán Viktor „másik jobbkeze”) most mondta a rádióban, hogy „ellenzékben a FIDESZ más képet mutat, mint kormányon”. Mit jelent ez? Mit akar a jobboldal, ha megkaparintja a kormánykereket, mi vagy mik lehetnek az ő jövőképükben (ha van), amit most még ügyesen titkolnak? Talán ugyanaz, mint Gyurcsány törekvése? Mert ha igen, akkor miről beszélünk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában