Helyi közélet

2008.05.23. 09:52

Postaládánkból: Mennyi az annyi?

<p>Érdeklődésünkre az ügyfélszolgálaton elmondták, hogy nekünk van jelleggörbénk, ezért is fizetni kell. Ennek az ára a számlán nem szerepel. Mi lehet ez? - <STRONG>olvasói levél.</STRONG></p>


Azért szántam rá magamat az írásra, mert ami történt velünk, azt egyszerűen az igazságérzetünk nem tudja elfogadni.

Történt ugyanis, hogy a TIGÁZ a havi díjfizetésről illetve leolvasásról áttért a havi általány fizetésére, vagy fogyasztói által diktált-ra. Mi az átalány fizetést választottuk. 2007. 04. 13. – 2008. 04. 10-ig tartó időszakra megkaptuk az éves elszámoló számlát. Örömmel állapítottuk meg, hogy kellőképen takarékoskodtunk. Kell is. Kifizettünk 420 m3 gázt, a részszámlák alapján. Az éves elszámolás szerint 384 m3 volt a fogyasztás. Tehát 36 m3 a megtakarítás. A gáz ára 98-110 Ft között van ÁFA-val együtt m3-enként, az említett időszakban.

Nem értjük:
Az óra állása szerinti m3-t még valami módon korrigálják. Mondják a TIGÁZ-nál ez törvényes, vagyis egy m3 nem egy, hanem: 1,022203., 1,0220171, 1,012031., korrekciós tényezőkkel, módosított, növelt mennyiség. Így aztán a 384 m3 –ből rögtön 392 m3 lett. Ennek tükrében már csak 28 m3 a megtakarítás. (Úgy nyilatkoztunk, hogy a túlfizetést visszakérjük). Még nem kaptuk meg.

Tessék kedves fogyasztó kapaszkodni, az Ön 28 m3 gáza, amit nem volt szíves elfogyasztani az ÁFA-val együtt, összesen 633 Ft-ot ér a végszámla alapján. No, erre varrjon valaki gombot! Mert hogy 22,60 Ft a gáz visszajáró ára m3-enként ÁFA-vel együtt.

Érdeklődésünkre az ügyfélszolgálaton elmondták, hogy nekünk van jelleggörbénk, ezért is fizetni kell. Ennek az ára a számlán nem szerepel. Mi lehet ez? Nem tudom, hogy ezek után mi jön még, amivel iparkodik a tisztelt TIGÁZ a profitját növelni az ilyen és hozzánk hasonló kiszolgáltatott és nem a legjobb anyagi körülmények között élőkön. Hát nem lehet ezek ellen tenni!? (Ezek után várható, hogy az 1 m az nem egy méter, az 1 kg, az nem egy kilogramm stb. hanem majd még megszorozzák valamivel, mert meleg, vagy hideg van, vagy valami más miatt?)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában