Helyi közélet

2008.05.07. 15:51

Postaládánkból: "Kilátszik a lóláb"

<p>Igazságérzetem már legalább tíz éve háborog, mert úgy gondolom, hogy országunkban az elmúlt évtizedben a igazság érvényesülésének és érvényesítésének erkölcsi követelménye, egy eszmény tovatűnt a ködben - <STRONG>olvasói levél.</STRONG></p>

Igazságtalan volna Bihari és Kukorelli urak mandátumának akár egy hónappal vagy egy nappal történő meghosszabbítása, miután nem első alkalommal politikai nyomásra döntenek különböző ügyekben, ítéletük pártérdeknek tekinthető. „Kilátszik a lóláb” abból a nyilatkozatból, amit dr. Répássy Róbert úr, miskolci országgyűlési képviselő tett lapjuk 2. oldalán. Az igazi, de véteni kívánt szándék szerint a javaslat – megvalósulása esetén – részben jutalom lenne az eddigi ténykedésért, másrészt pedig a jövő bebiztosításának további impertinens, és akkor már elvárható (?) döntések útján, melyek ellen az egészséges társadalom immunrendszere semmit sem tehet, idegrendszere kimerül. Vagy ez lenne a cél, immáron jogtudósok segítségével? Nem vádolom, csak jogomnak megfelelően bírálom őket azért, amit legmagasabb szintű jogszabályunkból kiolvasnak, az eluralkodott politikai nézetek hálójából „kipislogva”, mégpedig alkotmányvédelem címén, mindaddig, míg az alkotmányozó párt megfogalmazza a „sajátját”, és elkezdődik az „alkotmányosdi”. Alkotmányunk, mint egy „célgép”, megmunkálja társadalmunkat, olyannyira, hogy nem célfotó fogja eldönteni a parlamenti választások győztesét, hanem garantálja, hogy a befutó utcahosszal utasítson maga mögé minden induló halandót. Emlékezzünk csak a kisgazdákra és az igazi kereszténydemokratákra! E törekvés megvalósulása a párt kitűzött végpontja, amiből könnyen megérthető dr. Répássy úr mondatainak „rendeltetése” is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában