Helyi közélet

2008.05.15. 14:58

Nem tervez tarifaemelést az MVK és a Volán sem

<p>Miskolc -&#160;Vajon változnak-e a&#160;tömegközlekedési tarifák&#160;az üzemanyagáremelkedés miatt? Erről kérdeztük az MVK és a Borsod Volán illetékeseit.</p>

Az üzemanyagáremelés miatt egyelőre nem tervez tarifaemelést sem az MVK Zrt, sem a Borsod Volán Zrt. - erről a cégek marketing vezetői tájékoztattak. Braun Csaba a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) marketing osztály vezetője érdeklődésünkre arról beszélt, hogy most értékelik az áremelés hatását, de egyelőre nincs napirenden a tarifa emelés. Ezt egyébként az önkormányzat döntése nélkül nem is tehetnék meg, ugyanis ebben a fenntartó önkormányzat hozhatna döntést, amennyiben az MVK Zrt. erre előterjesztést tenne.

Ujj ZsuzsannaBorsod Volán Zrt. marketing vezetője ugyancsak arról számolt be, hogy a tarifaár hatósági ár, és annak megváltoztatása a közlekedési tárca kompetenciája lenne.A tarifaárak megváltozása ezért gyorsan, rövid távon nem változtatható meg. Egyelerőe maradnak a korábban megszabott díjtételek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában