Helyi közélet

2008.05.28. 13:07

Miskolcért, akár talicskával

<p>Miskolc - Tavaly, az 1 millió pedálfordulatért 1 millió forint versenyben Miskolc nyert a résztvevő városok között, itt volt a legnagyobb a pedálozási hajlam. Az eredmény: négy biciklitároló Tapolcán, kettő a Népkertben, egy Lillafüreden.</p>

Tavaly, az 1 millió pedálfordulatért 1 millió forint versenyben Miskolc nyert a résztvevő városok között, itt volt a legnagyobb a pedálozási hajlam. Az eredmény: négy biciklitároló Tapolcán, kettő a Népkertben, egy Lillafüreden.
Hogy idén mire költ(het)i a nyertes város a mostani, ugyancsak egymilliós fődíjat, az még nem dőlt el, de nyilván mozdulós-zöldes célra fordítja. Miskolc Győrrel, Nyíregyházával, Péccsel és Szegeddel versenyez.

Akár talicskával

A miskolci akció most szombaton lesz, ez az első állomása a Groupama Biztosító Zrt. ezévi zöld mozgalmának, amelynek elnevezése–lényege: Mozdulj a városodért! Hangsúlyozzuk: tavaly nagyon aktívan mozdultak a miskolciak, hasonlóra buzdítja őket – mások mellett – Fedor Vilmos alpolgármester és Czövek Katalin, területi értékesítési vezető. Ők tartották azt a sajtótájáékoztatót, amelyen ismertették a mostani verseny lényegét.

Május 31-én déli 12 órától lehet nevezni, azután bemelegítés, majd 2-kor start. A Szinva Teraszról rajtolnak a versenyzők, akik a kijelölt 5 kilométeres szakaszt teszik meg, lehetőleg minél rövidebb idő alatt. Mégpedig bármilyen, kizárólag emberi erővel „hajtott” eszközzel és „eszközzel”. Tehát a kerékpáron kívül elképzelhető monocikli és tricikli, vagy akár bringó hintó, kordé, még inkább gördeszka, görkorcsolya, és természetesen szabályos a futás és gyaloglás is.
Rengeteg ajándék (jutalom) talál gazdára a Groupama jóvoltából: biciklik, felszerelések, kiegészítők, pólók. A cél: megmozgatni a családok apraját-nagyját, népszerűsíteni a mozgást, a sportos, egészséges életet. Hajrá!

Útvonal

A verseny útvonala: Szinva terasz – Kazinczy utca – Batthyány utca – Palóczy utca – Kis-Hunyad utca – Tizeshonvéd utca – Szent Anna tér – Bársony János utca – Szent István utca – Hunyadi utca – Városház tér – Széchenyi utca – Szinva terasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában