Helyi közélet

2008.05.16. 15:06

Mechatronikai park-start – 1,5 milliárd

<p>Miskolc - Újabb fontos állomásához érkezett a miskolci sportrepülőtér melletti fejlesztés, a kormány által is kiemelten támogatott Mechatronikai Ipari Park megvalósítása.</p>

Újabb fontos állomásához érkezett a miskolci sportrepülőtér melletti fejlesztés, a kormány által is kiemelten támogatott Mechatronikai Ipari Park megvalósítása. A közbeszerzési eljárás lezárása után a MIK Zrt. aláírta a beruházás kivitelezéséről szóló szerződést az FK Raszter Építő ZRt.-vel, így az építési munkák hamarosan megkezdődhetnek.

A Miskolci Ipari Park bővítését megvalósító, mintegy 1,5 milliárd forintos fejlesztés, az úgynevezett Mechatronikai Ipari Park projekt tavaly augusztusban kiemelt minősítést nyert. Így a projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Unió 50 százalékos támogatásával valósulhat meg.

A projekt rendkívül fontos a város fejlődése szempontjából, hiszen az elmúlt időszakban megélénkült a befektetői érdeklődés a város zöldmezős területei iránt. A fejlesztés révén a város elsősorban munkahelyteremtő beruházásokat megvalósító befektetők számára kíván vonzó lehetőséget teremteni.
A Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. és a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásával, partnerségben valósítja meg a Mechatronikai Ipari Park projektet, amelynek egyik jelentős állomása volt a beruházás kivitelezőjének kiválasztása.

A közbeszerzés pályázati kiírása alapján 11 cég tett ajánlatot az építési munkák kivitelezésére. A 10, érvényesnek minősített jelentkező közül egy miskolci vállalkozás, az FK Raszter Építő ZRt. adta a legjobb ajánlatot. A szerződés május 15-ei aláírását követően a kivitelezési munkák a közeljövőben elkezdődnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában