Helyi közélet

2008.05.21. 20:53

Ludwigsburgi vizekre evez a Zemplén Vízilabda Klub

<p>Sátoraljaújhely - Zemplén vizilabdázói német partnerrel kötöttek szövetséget a minap Sátoraljaújhelyen. Erdei János szakedző szerint a sportsikerek mellett a sportdiplomáciai sikerek is beérnek.</p>

Szakmai együttműködési megállapodást kötött kedden a Zemplén Vízilabda Klub (ZVK) és az SV Ludwigsburg (Németország) vízilabda csapata. Mindkét csapat három éve kezdte meg az utánpótlás nevelést. A nagy hagyományokkal rendelkező német Úszó Klub idén ünnepli 100 éves fennállását. A megállapodás aláírására a Sátoraljaújhelyi polgármesteri hivatalban került sor. A ludwigsburgiak részéről Csányi László vízilabda vezető edző érkezett az ünnepi alkalomra.

Elmondta a klubnak ezer fős tagsága van, és az utánpótlás náluk sem működött megfelelően. Csányi rögtön letesztelte a helyi gyerekeket akikkel közösen edzett is.
Rámutatott, hogy azért örült a magyar megkeresésnek, mert annak az országnak, amelynek világbajnok csapata van, érdemes a partnerévé válni. A vendéglátó Zemplén Vízilabda Klub edzője, Erdei János arról beszélt, hogy a sportsikerek mellett a sportdiplomáciai sikerek is beérnek.

A kassai együttműködés után a ludwigsburgi a második ilyen eredmény. Büszkén emelte ki, hogy a ZVK 96-os korosztálya a hét végén bajnok lett. A 95-ösök számára pedig még egy meccs lesz még, és kezükbe kerül a legfényesebb kupa. A német gyerekekkel történő első összecsapásra egyébként júniusban kerül sor Ludwigsburgban.

Csányi László
Csányi László, szegedi származású, 3 éve dolgozik az SV Ludwigsburgnál, mint vezetőedző. 10 évig versenyzett a magyar első osztályban, kapusként serdülő és ifi válogatott bajnok volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában