Helyi közélet

2008.05.28. 06:27

Kisiklik, kigyullad, büntet

<p>Igencsak rájár a rúd az MVK Zrt-re. Idén már legalább háromszor kisiklott valamelyik villamosuk, egy kigyulladt, az ellenőr kontra utas esetekről már nem is beszélve. <STRONG>sothis jegyzete</STRONG></p>

Nem vagyok biztos benne, hogy tűzoltó tevékenységgel megállítható a miskolci tömegközlekedésben tapasztalható lecsúszás.

Idén olyan húsz-harminc olyan levelet kaptunk olvasóinktól, amiben arra panaszkodnak, hogy jogtalanul megbüntették őket. Választ minden esetben kaptunk az MVK-tól, de talán egyszer ismerték el, hogy az utasnak volt igaza, minden más esetben mosták kezeiket, az utas a hibás. Az ellenőrök minden esetben udvariasak, az esetet helyesen kezelték. Egy hete egy srácot úgy lekaptak előlem a karjánál fogva a bécsiről a megállóban, hogy köpni nyelni nem tudtam. Gondolom ez ilyenkor a helyes eljárás. Ideges az utas, mert megbüntetik, ideges az ellenőr, mert naponta hülyézik le többször. Mi van ha egyszer durvább tettlegességig fajul egy ilyen eset?

Meglehet, hogy van jegyem és kisiklik a villamos. Lehet gyalogolni a következő megállóig és lyukasztani új jegyet a villamospótlóra. Legalább valami visszajön a cégnek a kárból, amit egy ilyen kisiklás okoz. Az utas meg átverve érezheti magát. Legutóbb kigyulladt az egyik kötöttpályás csoda, egy igazi pechsorozatot könyvelhet el az MVK az utóbbi időben. A kisiklásokkal kapcsolatban azt mondták, hogy majd a nagy villamos projekt után minden rendbe jön. Igen ám, de addig mi lesz? Szidhatja egymást az ellenőr, az utas a kisiklott villamos mellett három éven keresztül?

- sothis -

Kapcsolódó cikkek:

  • Utasok vették észre a tüzet a miskolci villamoson
  • Miskolci buszközlekedés: új bérlet, változó menetrend   
  • Tömegközlekedés, tömegközlekedés…
  • "Elszakadt a cérna"
  • "Kedves szolgáltatás az MVK Zrt részéről"
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában