Helyi közélet

2008.05.05. 06:23

Kilencszáz darab halat fogott négy óra alatt

<p>Sárospatak - Horgászversenyt rendeztek a hét végén Sárospatakon a Bodrog-holtágon, a Berekben. A felnőtt kategória győztese percenként átlagosan négy darab halat fogott ki...&#160;<DIA alt="Horgászverseny Sárospatakon 2008.05.03." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Horg_szverseny_S_rospatakon_2008_05_03_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Horgászverseny Sárospatakon 2008.05.03." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A horgászok számára feltehetően nem meglepő, de jelentős sportteljesítményt jelző, a civilek számára azonban szinte hihetetlenül hangzó eredményt produkáltak a sárospataki Berekben felsorakozott versenyzők szombaton délelőtt. A felnőttek és a gyerekek is végtelennek tűnő sorozatban lendítették a horgászbotot vízbe, majd hosszabb- rövidebb idő elteltével rántották ki a halat. Ezt a zsákmányt azonban nem tarthatta meg senki. A szabályok szerint vissza kellett dobni a vízbe. Majd újabb botlendítés. Horog a vízben, kapásjelző figyelése, és az újabb zsákmány kiemelése következett.

Ami az átlagolvasó számára a fantasztikus számokat és teljesítményt jelenti az nem más, mint amit a felnőtt kategória győztese, Hegedős Ádám művelt a parton. Nem tévedés, a verseny négy órája alatt kilencszáz darab halat fogott ki és dobta vissza a vízbe. Pingor Zsolt, a horgászegyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy Sangula Attila és Bodnár György állhatott fel a képzeletbeli dobogóra Ádám mellé. A gyerekek közül az idén (helyezési sorrendben) Halász Krisztián, Szabó Bálint és Demeter Tibor teljesített a legeredményesebben. A díjazottak értékes horgászfelszerelési tárgyakat kaptak az oklevél mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában