Helyi közélet

2008.05.14. 12:48

Fideszes ötletek energia megújításra

<p>Miskolc - A megújuló energiaforrások Miskolc városára vonatkozó alkalmazásának lehetőségei címmel nyújtott be önálló képviselői indítványt dr. Szinay Attila (Fidesz) frakcióvezető és Lenártek András (Fidesz) frakcióvezető-helyettes.</p>

Az indítványt a miskolci képviselő testület május 22-i közgyűlése tárgyalja majd.
Miskolcon már elkezdődött a megújuló energiaforrások alkalmazására vonatkozó előkészítő munka – mondta szerdai sajtótájékoztatóján a frakcióvezető. Hozzátette: a közeljövőben fontos, hogy a hagyományos energiahordozókat kiváltsuk valamilyen új megoldással. Amennyiben ez sikerül – folytatta –, akkor a fogyasztók, és a miskolci lakosok által is értékelhető eredményeket érhetünk el.

Áttekintés, felmérés

Világjelenség az energiaforradalom, ezért hazánknak, Miskolcnak is fel kell készülni – mondta Lenártek András. Hozzátette: más európai országban sokat fordítanak a megújuló energiák hasznosítására.
Az általa benyújtott indítvány konkrét feladatokat határoz meg, valamint azokat a területeket, amelyekből energiát nyerhetünk: szél, biomassza, biogáz, víz. Ezenbelül is, Miskolc számára a geotermikus energia hasznosításában látják a lehetőséget – fogalmazott.

Az indítvány kitér többek között arra is, hogy az önkormányzatnak át kell tekinteni szerződéseit az energiaszolgáltatókkal, valamint szükséges az önkormányzati intézmények energetikai felmérése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában