Helyi közélet

2008.05.14. 14:04

Elhalkult a zene a "lekvárban"

<p>Ózd - Hatósági ellenőrzés, és számtalan hiányosság megállapítása után bezárták Ózdon a Jam Dance Cafe-t.</p>

Az APEH, a Munkaügyi valamint a Munkavédelmi Felügyelőség mellett a Tűzoltóság és a helyi polgármesteri hivatal szakemberei is részt vettek azon a hatósági ellenőrzésen, amelyet az egyik éjszakai szórakozóhelyen tartottak meg Ózdon. A szakemberek a feltárt hiányosságok után a szükséges eljárásokat megindították, a működési engedéllyel nem rendelkező szórakozóhelyet pedig bezáratták.

Biztosra mentek

- Az elmúlt időszakban számtalan lakossági bejelentés érkezett a környéken élőktől a kapitányság ügyeletére, hogy az éjszaka kellős közepén hangoskodással zavarják a pihenésüket – mondta el érdeklődésünkre dr. Varga László, Ózd rendőrkapitánya. – A diszkóval kapcsolatban több szabálytalanságról is kaptunk hírt, a beszerzett adatok alapján pedig az is kiderült, hogy működési engedéllyel sem rendelkezik. Ezért döntöttünk úgy a hatóságokkal, hogy ellenőrzést tartunk a diszkóban, aminek az lett az eredménye, hogy elrendelték a bezárását.

A hét közepén a Jam Dance Cafe és környéke nyugodt volt, nem úgy mint általában pénteken az éjszakai órákban. Ott jártunkkor csupán néhány munkás tevékenykedett a belső helységben, éppen a lépcsőt szedték szét. Azzal kapcsolatban nem tudtak felvilágosítást adni, hogy kihez tartozik az épület, ki a tulajdonos, egyáltalán kit lehetne keresni az üggyel kapcsolatban. A diszkó környékén élők azonban örültek a hírnek, hogy végre nyugalom költözhet az életükbe.

Ricsaj és kiabálás

- Aki nem itt él, az el sem tudja képzelni, hogy mi zajlott itt olyankor, amikor rendezvény volt a diszkóban – fogalmazott egy idős hölgy. – Ha jöttek, ha mentek a fiatalok, kiabáltak, üvegeket törtek össze, és az autókkal is úgy érkeztek meg, mintha versenyre jöttek volna. Az állandó ricsaj miatt nem lehetett nyugodtan pihenni, örülök, hogy ennek vége.
A Polgármesteri Hivatal igazgatási ügyosztályán kiderült: az előző bérlő ez év február 19-én visszaadta a működési engedélyét, azóta három maganszemély mindenféle hivatalos irat nélkül tartott diszkókat és különféle rendezvényeket a házban. Állítólag a tulajdonos Debreceni Ruhagyárral volt szerződésük, de az ellenőrzés alkalmával ezt sem tudták felmutatni. Az épület sorsa egyelőre még kérdéses, de annyi kijelenthető: egy darabig csend és nyugalom lesz a környéken, mert diszkó egész biztos, hogy nem lesz a Jam-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában