Helyi közélet

2008.05.14. 13:46

A volán mögé ült, ezért most ül

<p>Miskolc - A 40 éves miskolci férfit május 11-én ellenőrizték a rendőrök, s mint kiderült, úgy vezette autóját, hogy ittas volt, illetve a járművezetéstől már korábban 2014-ig eltiltották őt.</p>

Az állandó közúti ellenőrzések egyik eredménye, hogy a rendőrség ki tudja szúrni a szabálysértőket. Egy miskolci férfi, annak ellenére, hogy 2014 júniusáig el volt tiltva a vezetéstől mégis a volán mögé ült, jelenleg pedig büntetés-végrehajtási intézetben ül.

A 40 éves miskolci férfit május 11-én ellenőrizték a rendőrök, s mint kiderült úgy vezette autóját, hogy ittas volt, illetve a járművezetéstől már korábban 2014-ig eltiltották őt. A Miskolci Rendőrkapitányságszabálysértési őrizetbe vette L. B.-t, s egyben kezdeményezte vele szemben a gyorsított eljárás lefolytatását.

A bíróság május 13-án L. B.-t 20 nap büntetés-végrehajtási intézetben letöltendő elzárásra ítélete járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés miatt, illetve az ittas vezetés összefüggésében külön eljárás indult ellene. Az eljárás alá vont férfivel szemben az elmúlt két évben már több szabálysértési eljárás indult.

A Szabálysértési törvény szerint ezen szabálysértés elkövetése miatt 3 ezer forinttól 150 ezer forintig terjedő bírság, illetőleg 60 napig terjedő elzárás szabható ki - tájékoztatott Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának munkatársa.

Kapcsolódó cikkek:

  • Legyalulta az oldalát Kamion gyalulta le a mikrobusz oldalát a 37-esen 2008.05.13. 
  • Lányokat gázolt az ittas sofőr
  • Gyorshajtás: 130 helyett 174
  • Kiégett egy Fiat Miskolcon Kiégett egy Fiat Miskolcon 2008.05.08.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában