Helyi közélet

2008.05.28. 15:53

A miskolci fűtőműről is tárgyaltak

<p>Szerencsen és Széphalomban tartott kihelyezett ülést az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága. A széphalmi ülés délután négy óráig nem kezdődött el.<BR /></p>

A szerencsi ülésen Koncz Ferenc, a B.-A.-Z. megyei Közgyűlés alelnöke ismertette a megye helyzetét a bizottság tagjainak. A hozzászólások során felvetődött a miskolci fűtőmű ügye. Katona Kálmán, a bizottság elnöke hozzászólásában arra kérte a bizottság tagjait, mindent tegyenek meg azért, hogy ez a fűtőmű Miskolc város birtokába kerüljön. ,,Egyszerűen elképzelni nem tudom, lehet-e jobb gazdája a fűtőműnek a városnál” – mondta Katona Kálmán.

Az ülésen szó esett a tervezett szerencsi biomassza erőműről is. Az érvek elhangzása után Katona Kálmán úgy értékelte az elhangzottakat, hogy immár közeledtek az álláspontok egymáshoz, hiszen azt senki nem vitatja, a szerencsi cukorgyár bezárása után minden munkahelyre égető szükség van a régióban.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában