Helyi közélet

2008.05.28. 13:40

A miskolci a legpénzesebb bridzsverseny

<p>Miskolc - A rendezvény Magyarország legnagyobb összdíjazású, nyílt párosversenye – a résztvevők között összesen 1,33 millió forintot osztottak szét, a győztes páros 300 ezer forinttal lett gazdagabb. <BR /></p>

A két évvel ezelőtti sikeren felbuzdulva rendezték meg a múlt hét végén Miskolcon a II. Commerzbank Kupa Bridzsversenyt. A rendezvény Magyarország legnagyobb összdíjazású, nyílt párosversenye – a résztvevők között összesen 1,33 millió forintot osztottak szét, a győztes páros 300 ezer forinttal lett gazdagabb. A Miskolci Bridzs Egyesület és a Miskolci Egyetem rendezte a versenyt, amelyen 46 pár küzdött, közülük 17 volt a külföldi.

A versenyt, amint az nevéből is kitalálható, a Commerzbank támogatja. „A bridzs az egyik legösszetettebb, figyelmet, kreativitást, az adott helyzet kihasználását megkövetelő kombinatív játék – ezek a jellemvonások nem csak a játékosokat, hanem a vállalkozásokat is sikeressé tehetik. A hazai kis- és középvállalkozásokat döntéseik meghozásában személyre szabott termékekkel, konstrukciókkal, a bridzs sportot pedig támogatásunkkal szeretnénk sikeressé tenni” – mondta el Szabó Zoltán , a Commerzbank miskolci régióközpontjának igazgatója.
A bridzsezés családi kártyajátékból mára szellemi versenysporttá vált, és ha a kupákat, bajnokságokat, Európa-bajnokságot, világbajnokságot, bridzsolimpiát vesszük, elmondható, hogy végérvényesen befutott. Míg a sakk versenysportot a számitógép alapjaiban megrendítette, addig a bridzsjáték az ember végnélküli intuíciós képessége miatt szaporította híveit, fokozni tudta a versenyek objektivitását, miközben a fordulatossága, a partik feszültsége, s így a versenyek izgalma még nőni is tudott. Nem csoda hát, hogy a hazai hétvégi bridzsversenyek száma nálunk is nőtt, és ez a kép egészült ki mostanra a rangos, miskolci versennyel.

Az A döntőben a győztes a Horváth-Horváth pár (Pécs) lett, a tavalyi győztes (Marjai-Szabó) a harmadik helyen végzett. A B döntőt a Boross-Munka pár (Kassa) nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában