Helyi közélet

2008.04.08. 06:20

Perújítás a tizenegy évvel ezelőtti rablás miatt

<p>Debrecen, Szerencs - Nyolc év fegyházat kapott rablásért egy szerencsi férfi, akinek ügyében tizenegy évvel a cselekmény után perújítást rendeltek el. A vádlott reméli, hogy az autó értékét kisebb összegben állapítják meg és büntetése kevesebb lesz.&#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A></p>

Nyolc év fegyházat kapott rablásért egy szerencsi férfi, akinek ügyében tizenegy évvel a bűncselekmény után perújítást rendeltek el

Egy Mitsubishi Pajero típusú terepjáró elrablása miatt nyolc év fegyházat kapott egy szerencsi férfi, aki meg is kezdte büntetésének letöltését, de az ítélet végrehajtását a Debreceni Ítélőtáblán hozott perújítási határozat miatt felfüggesztették.

A fellebbviteli bíróságon ugyanis azt állapították meg, hogy annak idején nem megfelelően állapították meg az elrabolt gépkocsi értékét. Nem ötmilliót ért az autó, hanem annál jóval kevesebbet.
Ennek a büntetés kiszabása miatt van fontos szerepe. A taláros testületnek a büntetés kiszabásakor a rablási értéket is figyelembe kellett vennie.

A vádlott azt reméli, hogy most az autó akkori értékét lényegesen kisebb összegben állapítja meg a szakértő, és a büntetési tétel emiatt az új eljárásban kevesebb lesz. Nem kell folytatnia és kitöltenie az eredetileg kiszabott szabadságvesztést. Az új tárgyalás megkezdésére kedden délelőtt a megyei bíróságon kerül sor.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában