Helyi közélet

2008.04.01. 09:40

Olvasói levél: Logikus: "megvilágosodtam"

<p>Nem is olyan régen elolvastam az áremelésekkel kapcsolatos olvasói leveleket - <STRONG>írja olvasónk</STRONG>.</p>

Hát igen, az ellenzéki képviselők szívesen ennék az 50 forintos tojást és az 1600 forintos disznóhúst, de azt sem bánnák, ha egy kiló kenyér 300 forintban kerülne, mert ez illik a kormányváltó elképzeléseikbe, a gáz-, villany-, víz és egyéb díjak drasztikus növekedése mellett. Sőt „a fél országnak éhen kell halnia”, hogy a másik fele rájuk szavazzon. Nem csoda, hogy az Észak olvasói közül egyre többen szívesen kimaradnának ezekből a mókákból.

Minden újság hosszasan cikkezett arról is, hogy a világpiaci gáz (importár) tavaly ilyenkor 300 dollár alatt volt, most pedig 350 dollár körül mozog, de nyáron már elérheti a 450 dolláros szintet is, ezért – mivel az árképzés alapja az importár – gázáremelésre lehet számítani az év folyamán – talán többször is, összesen 10-15 %-os mértékben. A televíziók is beszámoltak minderről, behívtak közgazdászokat, pénzügyi szakembereket, politikusokat, és hosszasan kibeszélték velük a témát.

Az Észak ezekben az ügyekben eleget tett tájékoztatási kötelezettségének – engem maximálisan ki is elégített –, tehát ma már nem ismételgeti önmagát. Nincs ezzel kapcsolatban újabb hír, fontosabb témákra hegyezte ki tollát. Nem akar a gázról, mint lerágott csontról tovább értekezni. De ekkor mit hallok a rádióban: „Határozottan felszólítjuk a kormányt, hogy tegyen le titkos gázáremelési tervéről, és védje meg az embereket”.

Ehhez nem lehet mit hozzátenni, ha csak azt nem, hogy az alelnök asszony eddig talán Ausztráliában vagy az Északi-sarkon tartózkodott. Nekem pedig a kormány vegyen nercbundát, és úgy védjen meg a hidegtől. Logikus. „Megvilágosodtam”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában