Helyi közélet

2008.04.15. 14:19

Mit tennének a rendbontókkal?

<p>Miskolc - A hétvégi DVTK-Nyíregyháza meccsen történt verekedés Agora levelezőfórumunkon is élénk vitát váltottak ki. Itt idézünk a levelekből.</p>

"Miért nem lehet úgy rendezni a dolgot mint egyes országokban? Arra gondolok, hogy aki verekedni akar, azok találkoznak valamilyen elhagyott helyen, megbeszélik a szabályokat (pl: földön fekvőt nem rúgunk, ütünk) és a rendőrök hagyják őket rendezni a sorokat? Aki nem akar verést, az nem megy oda... A mi rendőrségünk sarokba szorítja a szurkolókat, ahol már nem tudnak tovább hátrálni, ordítanak hogy menjen hátrébb, ha nem sikerül a drótkerítéstől hátrébb lépnie akkor lefújják...Egyetértek, hogy a mások vagyonát óvni kell. De ez a magatartás nem az, hanem sok esetben a szadista hajlamok kiélése, hatalommal való visszaélés..."
Hircsu Ákos

"Szankciók nélkül nem megy. Most megbüntettek egy, azaz egy szurkolót 50 ezer forintra. Amiből aligha lesz felújítva a szétvert berendezés. Próbálnák meg ugyanezt az USA-ban!
Ott már ha csak félreérthető mozdulatot teszel egy rendőr felé, az is hatóság elleni erőszaknak, illetve a rendőri intézkedés akadályoztatásának számít, és máris tepernek a földre és megy a bilincs... A rendőr a felelős a balhéért és az esetleges sebesülésekért. Rendőri erőszak" és "túlkapás", mondják a balhéban résztvevő "békés járókelok".”
Bacsó István

Több éve mondom, hogy ezeket a szurkolói balhékat egyszerű eszközökkel vissza lehetne szorítani. Egyrészt az érintett klubboknak ki kellene tiltani a területéről azt a 15-20 vandált, akinek szurkolónak álcázva, csak a botrányokozás a célja... Másrészt a rendőrségnek ezeket le kellene fogni és minimum 24, de ha lehet 72 órát bennt tartani..."
Sashalmi László

"Köszönet a diósgyőri szurkolóknak, hogy minden médiafelületen headline hírben, illetve a hírműsorok promójában is első helyen sikerült a Diósgyőrt illetve Miskolcot ( A Kultúra Magyar Városa 2008.) népszerűsíteni, vonzóbbá tenni..."
Jármai György Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában