Helyi közélet

2008.04.29. 11:42

Miskolci alpolgármesterfüles: Mokrai? Szilágyi?

<p>Miskolc - "Sanyinak olyan helyettes kell...” „Fülest” kaptunk a miskolci MSZP-frakcióból. Arról, hogy pillanatnyilag ki tűnik (kik tűnnek) esélyesnek arra, hogy Szűcs Erika székébe üljön. Mokrai? Szilágyi?</p>

A Káli Sándorralkészült beszélgetésünkhöz illesztett villámvoksban szereplő nevek nem találtak. Legalábbis ezt mondta nekünk egy miskolci szocialista képviselő.

A polgármestert kedden reggel kérdeztük arról, hogy Szűcs Erika alpolgármester megüresedő helyét ki tölti majd be. Káli Sándor elmondta a jelölés menetét,ám nem kommentálta azt a feltételezésünket, hogy dr. Simon Gábort javasolná a posztra.
Egy MSZP-frakció-tagtól két nevet hallottunk, mint esélyesekét. Az egyik dr. Mokrai Mihály, a jogi és ügyrendi bizottság elnöke, a szocialista párt frakciójának helyettes vezetője, a másik Szilágyi Gizella, az ifjúsági, szociálpolitikai és sport bizottság elnöke.
Mindkettőjük mellett számos érv szól. Informátorunk, amellett, hogy ecsetelte képességeiket, tudásukat, megjegyezte: „Sanyinak olyan helyettes kell, aki a hét minden napján ki tudja venni a részét az itthoni munkából. Ezért nem valószínű, hogy az országgyűlési képviselők között lenne a jelöltje.”

- Szabados Gábor -

Előzmény:

Miskolci alpolgármester-keresőben
Ki lesz Miskolc alpolgármestere? Mármint Fedor Vilmos és Orosz Lajos mellett.

Kapcsolódó cikkek:

  • Szűcs Erika, a miskolci miniszter
  • Szűcs Erika váltja Lamperth Mónikát
  • Gyurcsány Ferenc új miniszterei
  • Bemutatták az új minisztereket




  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában