Helyi közélet

2008.04.15. 13:43

Életveszélyes sérülések vagonok tetején!

<p>Miskolc - Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy 16 éves miskolci fiatalember, amikor vasárnap délután felmászott egy vagon tetejére és megrázta a magasfeszültségű áram.</p>

Az eset pontos körülményeinek a tisztázását nehezítette, hogy a 16 éves sérültnél talált iratok nem az ő személyazonosságát igazolták. A Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás során állapította meg, hogy vasárnap (április 13-án) a délutáni órákban két 16 éves fiatalember és gyerekkorú társuk egy miskolci ipartelep területére mentek. Majd a két idősebb fiú egy hirtelen ötlettől vezérelve felmászott egy vagon tetejére. Miközben azon mászkáltak, egyikük felemelte a karját és az így már veszélyes közelségébe kerülő magasfeszültségű áram megcsapta őt. A sérültet életveszélyes állapotban szállították kórházba, testének mintegy 40 százaléka égett meg. A mögötte lévő társát is érintette az áram, de ő csak könnyebb sérüléseket szenvedett el.

Figyelem, figyelmeztessenek!

Majd egy hónappal ezelőtt március 24-én Sajószentpéteren történt hasonló jellegű baleset. Akkor szintén egy 16 éves fiatalember mászott fel a helyi állomáson egy tehervagon tetejére és szintén életveszélyes égési sérüléseket szenvedett áramütés miatt, aki jelenleg is kórházi kezelés alatt áll.

A rendőrség arra kéri a szülőket, pedagógusokat, hogy figyelmeztessék a fiatalokat arra, hogy az életükkel játszanak, ha magasfeszültségű vezetékek közelében – például vagonok tetején – tartózkodnak. A MÁV tájékoztatása szerint a vasúti felső vezetékekben 25 ezer volt feszültség van. Ezeket tilos két méternél jobban megközelíteni!

  • Vasúti vagon tetején rázta meg az áram a gyereket 
  • Képsorok: Vonat gázolt Sajóecsegnél 2005. 02. 21. Vonatbaleset Bodrogolasziban 2006.05.09. Gyalogost gázolt a gyorsvonat 2006.10.16. Megint vonatdobálás volt 2007.04.06.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában