Helyi közélet

2008.04.10. 10:06

Kalász Lászlóról nevezték el a perkupai Művelődési Házat

<p>A perkupai születésű Kalász László költő az idén ünnepelné 75. születésnapját, az évforduló kapcsán az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása programsorozatot szervezett a térségben.</p>

A perkupai Művelődési Ház a helyi képviselőtestület döntése alapján felvette Kalász László nevét. Az ünnepélyes névadó ünnepségre a napokban került sor, a rendezvény megnyitóját követően Kalász László özvegye és a település polgármestere, Molnár Zoltán leleplezték a költőt ábrázoló domborművet, majd Szaniszló János, az Edelényi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, Kalász László lánya és két fia, valamint Perkupa jegyzője és polgármestere elhelyezték koszorúikat az emléktábla előtt. A helyi általános iskolások megemlékezését követően a Hangraforgó együttes és Dinnyés József daltulajdonos zenés műsora idézte meg rendhagyó módon Kalász Lászó költészetét. A helyszínen megtekinthető a Kalász László emlékére kiírt rajzpályázat kiállítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában