Helyi közélet

2008.04.02. 17:26

Jasló és Sárospatak kaput nyitott egymásnak

<p>Sárospatak - A lengyelországi Jaslo jaras és Sárospatak képviselőtestülete kinyilvánította, hogy együttműködnek a kultúrában, a sportban, az idegenforgalomban és a gazdaságban is.</p>

Újabb lengyelországi kapcsolattal bővült Sárospatak, miután szerdán a pataki képviselőtestület úgy határozott, hogy a több évszázados hagyományra építve ismét hivatalos "kaput nyit" egymásra és egymásnak a Bodrogparti Athénnak nevezett Sárospatak és a dél-lengyelországi Jaslo járás. A vendégek delegációjátAdam Kmieck vezette. A szerződő felek szerdán kinyilvánították akaratukat, hogy együtt kívánnak működni a kultúrában, a sportban és a gazdasági kapcsolatokban is.

Házigazdaként dr. Hörcsik Richárd  Sárospatak polgármestere látta el kézjegyével az együttműködési szerződést, és azonnal meginvitálta a jaslói járásban élő százezernyi polgárt, hogy a szíves vendéglátásról ismert Patakra látogassanak el a fürdőszezon kezdetén. A termálfürdő, a történelmi látnivalók sokasága nyitott kapukkal várja a felüdülni és gyógyulni vágyókat. Adam Kmieck a lengyel fél részéről írta alá dokumentumot, és kifejezte reményét, hogy a baráti kapcsolatok mellett mindkét fél megtalálja a gazdasági együttműködés lehetőségét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában