Helyi közélet

2008.04.25. 06:27

Újabb gyanúsított a taktaközi zsarolásos ügyben

<p>Taktaszada, Prügy - Banki papírokat, személyes adatokat tartalmazó iratokat és mást foglaltak le a rendőrök a taktaközi "hitelközvetítős" zsarolásos ügyben - erről dr. Martossy György a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivője tájékoztatta hírportálunkat.&#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A></p>

Harmadik gyanúsítottja is van már taktaközi "hitelközvetítéses zsarolásként" ismertté vált bűncselekménynek. Az előzetes letartóztatásban lévő két gyanúsított mellett egy harmadik személyt okirat hamisítás miatt vontak eljárás alá. Dr. Martossy György a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy tovább folyik a tanúkutatás és az adatgyűjtés.

Információk derültek ki azzal kapcsolatban, hogy a fogva tartott két férfi "erőszakosan" tett ajánlatot nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak, hogy közreműködnek hitelfelvételben. A megkapott pénzből pedig, mintegy közreműködői díjként hetvenezer forint körüli összeget kérnek. Az egyik konkrét esetben azonban már százezres nagyságrendű "sikerdíjat" követeltek. Azt akarták, a rendelkezésre álló hitelkeretből a pénzt felvett személy több százezer forintot utaljon át a megadott számlaszámra. Amikor az adós ezzel előállt a bankban, a pénzintézet alkalmazottja gyanúsnak és érthetetlennek találta kérést, ezért le is beszélte a tranzakcióról az ügyfelet, aki végül lemondott az utalásról. A két "önkéntes hitelintéző" azonban pénzt akart. Ezért immár személyesen mentekbe a megfélemlített személlyel a pénzintézetbe, és készpénzben vetették fel, majd vették el a "nekik járó" összeget - legalábbis erre utaló adatok vannak.

A rendőrség kérése:

A hatóság olyan esetleges sértettek jelentkezését várja, akik hasonló módon kerülhettek kapcsolatba a gyanúsítottakkal, illetve sérelmükre bármilyen bűncselekményt elkövettek. Bejelentés tehető a Miskolci Rendőrkapitányságon személyesen, vagy telefonon, a 112-es segélyhívón is. A rendőrség a bejelentéseket bizalmasan kezeli.

Várják azok jelentkezését, akiket a két férfi hasonlóképpen megzsarolt.


Kapcsolódó cikkek:

  • Félszáz rendőr kétszáz fogolyszabadító rokon ellen
    Élet és testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanúsítottait akarták elfogni a rendőrök Taktaszadán és Prügyön még kedden, ám a feldühödött kétszáz fős rokonsereg ki akarta szabadítani őket... 
  • "Rendőrmozgás" Taktaszadán és Prügyön
    Jelentős rendőri erő megjelenéséről számoltak be szemtanúk Taktaszadáról azt feltételezve, hogy valamilyen súlyos bűncselekmény, tömegverekedés történt.
  • Gázolt az IC Taktaharkánynál
    A helyszínen szerzett információink szerint uzsorahitelei voltak az áldozatcsaládjának, ezért a közelmúltban milliós nagyságrendű tartozást halmoztak fel, ezért hitelt vettek fel, mert családot többször megfenyegették a tartozások miatt.
  • Videó a letartóztatásról!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában