Helyi közélet

2008.04.23. 13:34

A Tánc világnapja - filmvetítés és Petruska labor

<p>Miskolc - Április 29-én a Tánc világnapján filmvetítésekkel és a Petruska labor előadással várja a műfaj iránt érdeklődőket a Miskolci Nemzeti Színház.</p>

Minden évben Jean-Georges Noverre (1727-1810), a balett Shakespearejének tartott mester születésnapján ünnepeljük a Tánc világnapját.

Ernst Süss táncfilmjeit, amelyeket a művész a Miskolci Táncműhely produkcióiról ősszel készített délután egy órától tekinthetik meg a rajongók a teátrum balett-teremében ezen a napon, április 29-én. A Csarnokban este 8 órától a Petruska labor előadást láthatja a közönség. A filmvetítések ingyenesek. Jegyek a színház jegyirodájában válthatók.

Program a balett-teremben

13 óra Fekete zaj, 15 óra Bolero, 17 óra Vasgyári capriccio, 19 óra Negyed , 21 óra Cipolla

Ernst Süss, osztrák származású művész táncosként kezdte pályafutását. Közel 20 éve él Magyarországon, és Goda Gábor Társulatában, az Artusban kezdte magyar karrierjét. Jó ideje a mozgóképkultúra elhivatottjaként videofilmekkel próbálja a közönség táncművészet iránti érdeklődését felkelteni és támogatását megnyerni. A művész tavaly ősszel megörökítette a Miskolci Táncműhely összes előadását, amelyek közül öt produkció első alkalommal a Tánc világnapján látható a Miskolci Nemzeti Színház balett-termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában