Helyi közélet

2008.03.19. 15:00

Átépítenék a tokaji óvodát

<p>Tokaj - A város önkormányzata a napokban a regionális alapra pályázatot nyújtott be a kertvárosi óvoda építésére. A Kertvárosi Óvoda az 1890-es végén épült.</p>

Az elmúlt több mint egy évszázad alatt műszaki állapota erősen megromlott, az újkori óvodai funkcióknak már nem tud megfelelni. Ezért elkerülhetetlenné vált, hogy az épületnek azon részeinek a megőrzésével, amelyek még műszakilag megfelelőek, egy új óvoda épüljön, amely részben képes a kertvárosban élők, közösségi igényeit is kielégíteni.

A sikeres pályázat esetén az épület alapterülete jelentősen meg fog növekedni, amely a meglévő udvar tágasságát lecsökkenti. Mindezek elkerülése érdekében az önkormányzat a szomszédos ingatlanból területet kíván vásárolni, hogy az udvar továbbra is megfeleljen a gyerekek mozgásigényének. Ennek biztosítása érdekében a város előszerződést kötött a szomszédos terület tulajdonosával az ingatlan kiegészítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában