Helyi közélet

2008.03.27. 19:36

Szerencs már a kiutat keresi

<p>Szerencs - A szerencsi vár lovagtermében tartotta ülését csütörtökön délután a Szerencs és Környéke Fejlődéséért Egyesület. Az esemény fő témája a szerencsi cukorgyár bezárása volt.</p>

A Mátra Cukor Zrt. Szerencsi Cukorgyárának bezárását előidéző események elemzése, a termelés leállításának és a technológia felszámolásának időbeli ütemezése, a dolgozók csoportos elbocsátásának menetrendje és személyes kondíciói, valamint az ezzel kapcsolatos szociális intézkedési terv volt az elsődleges témája a Szerencs és Környéke Fejlődéséért Egyesület márciusi taggyűlésének, amelyet a szerencsi vár lovagtermében tartottak.

Runda István, a Mátra Cukor Zrt. szerencsi cukorgyára szakszervezeti bizottságának elnöke elmondta, közel állnak a megegyezéshez a gyár menedzsmentjével, bár a 119 éves gyár bezárása okozta veszteséget kárpótolni nem, csak enyhíteni lehet.

Az ülésen jelen volt Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere, aki elmondta, nemcsak a gyár dolgozói, annak családtagjai, de Szerencs városa is hatalmas veszteséget könyvel el a gyár bezárásával, de most már azon kell gondolkodni, milyen kiutat lehet találni ebből a helyzetből. Rónavölgyi Endréné elmondta, a lehetőség adott a befektetők előtt, hogy nagy összegű, vissza nem térítendő EU-s támogatást kapjanak szerencsi munkahelyek teremtéséért.
-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában