Helyi közélet

2008.03.17. 07:11

POFOSZ ülés után pofozkodott két aggastyán

<p>Mezőkeresztes - A 88 és 72 esztendős aggastyán férfiak barátsága egy esztendeje semmivé vált, mert Mezőkeresztesen a POFOSZ ülése miatt egymásnak estek a kocsmában, sőt a majd kilencven esztendős férfi késsel vágta meg cimborája nyakát... <A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>&#160;A Büntető törvénykönyv</B></A></p>

Nem tudni, hogy pontosan min kapott össze a kenyere javát már megevő két idős férfi. Az azonban bizonyos, hogy a 88 esztendős férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vád periratában a bűncselekmény bekövetkezése előzményeinek taglalása során megállapítják: a POFOSZ (Politikia Foglyok Országos Szövetsége) ülése után a négy öreg barát az egyik mezőkeresztesi italboltban kártyázott, és kisebb mennyiségű szeszes italt is elfogyasztottak.

Este kilenc óra után már mindenki hazament a kocsmából, és csak a két, pillanatokon belül egymásnak ugró férfi maradat bent. A POFOSZ ülésen elhangzottak miatt keveredetek szóváltásba, majd dulakodni kezdtek. Az idősebb féri belekapott ellenfele szemébe. A kocsmáros szétválasztottak a feleket, és a fiatalabbat hazaküldte. Az idősebb férfinek meg azt mondta, hogy majd haza kíséri. Az aggastyán korú férfi azonban nemsokára felállt és távozott. A korábban elküldött férfi azonban szemsérülése miatt rossz irányba indult el, ezért visszafordult, és pechére az üzletből éppen akkor távozó ellenfelével ismét összefutott.

A pofozkodás és dulakodás tovább folytatódott, de ekkor a 88 esztendős férfi elővette zsebkését, amivel több helyen megsebesítette fiatalabb cimboráját. A nyakon ejtett 12 centiméter hosszúságú metszés az igazságügyi orvosszakértő szerint életveszély okozásra alkalmas volt. Ezért amennyiben a B.-A.-Z. Megyei Bíróságon hamarosan megkezdődő per során bűnösnek mondják ki az aggastyánkorú vádlottat, akár nyolc év börtönnel is sújthatják.

Kapcsolódó cikkek:

  • Késelés Miskolc belvárosában
    Nem akarta megszúrni támadóját, állítja az életveszély okozással gyanúsított művészetet tanuló 16 eszetendős miskolci fiú, aki bizalmába fogadta újságírónkat.
  • Testvére védelmére kelt, de leszúrta a sógora
     Tragédiába torkolló családi vita történt csütörtökön este Felsődobszán, amikor testvére védelmére kelt egy férfi. Az asszony közelben élő testvére azért ment át, hogy sógorát lecsitítsa...
  • Késelés a hajléktalanszállón
    Bár a támadó elmenekült, egy órán belül végül önként jelentkezett a rendőrségen. A sérült férfi állapotát közben stabilizálták.
  • Lemészárolták az idős férfit
    Majd két éve esett áldozatul a tolvajbanda egyik tagjának a sajóbábonyi férfi, akit nyakon szúrtak, és gerincét is eltörték. A vádlottak azt mondták, hogy csupán lopni indultak... 
  • "Halvérrel szennyeződött a ruhám"
    Másfél évvel az Olaszliszka főutcáján elkövetett brutális gyilkosság után megkezdődött perben a vádlottak valamennyien azt állítják: ők nem öltek. Mindenki másra mutogat. Mindenki látott valamit, vagy valakit, de nem emlékszik.... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában