Helyi közélet

2008.03.26. 10:36

"Miskolc vize a legízletesebb”

<p>Miskolc - A Víz Világnapi rendezvényekhez kapcsolódva Káli Sándor polgármester és Vojtilla László, a Mivíz Kft. szolgáltatási igazgatója szerdán bemutatták a sajtónak a Taviforrás vízművének monitoring rendszerét.&#160;<A href="http://video.boon.hu/recent/members.boon_szerkesztoseg/Viz_vilagnapja_Miskolc_KaliSandor.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>


A rendezvényen Káli Sándor beszélt arról, hogy Miskolc vízellátása különleges, hiszen zömmel karsztforrásból származik. Ezért az ország egyik legízletesebb ívóvize folyik a csapokból – tette hozzá. – Ennek azonban ára van, hiszen a karszt sérülékeny, és különleges figyelmet igényel. Erre leginkább a 2006-os miskolci vízszennyezés hívta fel a figyelmet – mondta.

A monitoring rendszer bemutatásakor Vojtilla László a biztonsági fejlesztésekről beszélt: elsőként a tapolcai forrásnál alakítottak ki monitoring rendszert, de mára minden vízbázison van ilyen ellenőrzés. Hozzátette: a szerkezet azonnal jelzi, ha a víz zavarossága növekszik, még akkor is, ha ez határértéken belül van.

A fejlesztés azonban nem áll meg – folytatta a Mivíz kft. szolgáltatási igazgatója – folyamatban van egy pályázat, amely elnyerésével diagnosztikai munka valósulhat meg, azaz újabb műszerekkel figyelhetik a víz minőségét Miskolcon. Valamint az év második felében, a közel 1 milliárd forintos víztisztítóra is benyújtja a pályázatát a város – fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában