Helyi közélet

2008.03.12. 16:05

Minisztériumig vittük a hóvirág-ügyet

<p>Budapest, Miskolc - A minisztériumig vittük a hóvirág ügyet, tisztázandó, valóban szükséges-e engedély beszerzése, ha a kertemben „csak úgy” nő a hóvirág. A jogszabályok áttekintése után a KVVM megadta a választ: nem</p>

Dávid-Szabó Eszter, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) sajtóreferense elmondta: amennyiben a kertben magától nő a hóvirág, nincs szükség engedélyre. Csak akkor, ha azt termesztjük, s ez alatt ipari méretű termesztést kell érteni. Ekkor a helyi környezetvédelmi felügyelőségnél kell engedélyt kérni, arra nézve, hogy mi célból termesztjük tekintve, hogy forgalmazása tilos.
Kérdésünket az indokolta, hogy korábban az Észak-magyarországi Környezetvédelmi Felügyelőségtől azt a tájékoztatást kaptunk, akinek a kertjében hóvirág nő, erre vonatkozó engedéllyel kell rendelkezni, ami a Borsod Online hozzászólói körében (is) kérdéseket váltott ki.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában