Helyi közélet

2008.03.07. 18:07

Megmaradhat-e a szerencsi cukorgyár?

<p>Szerencs - Újabb két euróval megemeli a Földművelésügyi és Vidékfejlezstési Minsiztlérium a cukorrépa felvásárlási árát. Lesz-e elég beszállítója a szerencsi cukorgyárnak?</p>

„Megmaradhat a szerencsi cukorgyár, miután a hazai agrárkormányzat által megemelt támogatásnak köszönhetően már rentábilis lehet a termelés az észak-magyarországi cukorrépa-termesztők számára” – jelentette be Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere.
Mint lapunkban is olvashatták, a gyártók és a cukorrépa-termelők között több hónapja tartó eredménytelen egyeztetések után, március elejére kérdésessé vált, hogy lesz-e elegendő alapanyag a Mátra Cukor Zrt. szerencsi gyára számára. Ha nincs elég beszállító, a tulajdonos Nordzucker AG. egyszerűen bezárhatja a gyárat.

Garantált hozam?

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium döntése alapján két euróval négy euróra, azaz több mint ezer forintra emelkedik tonnánként a cukorrépa-termelőknek adandó támogatás. Ez már olyan cukorrépa átvételi árat garantálhat, amely a Szerencs környéki termelőknek is hasznonnal járhat.

Sz. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában