Helyi közélet

2008.03.04. 14:03

Egérutat akarnak a bliccelők Miskolcon

<p>Miskolc - Meddig ellenőrizhet a jegyellenőr? Ez a kérdés egy panaszos levél kapcsán merült föl, amelyben egy hölgy azt írta, hogy a villamosról leszállva, az úton ment át, amikor a jegyellenőr utánament, és visszarántotta.</p>

A Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. kivizsgálta az esetet, szerintük az ellenőrzést még leszálláskor – azaz a szabályzatnak megfelelően – kezdte meg munkatársuk.

– Szabályzatunk szerint az ellenőrzést még a járművön tartózkodó utasnál kell elkezdeni – mondta Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing csoportvezetője. – Leszállás után, a többi utast nem zavarva, félreállva lehet folytatni a bérlet, jegy érvényességének vizsgálatát.

A fent említett esetben is a járművön, leszállás közben szólította fel az ellenőr a hölgyet, hogy mutassa meg a jegyét, vagy bérletét – hangsúlyozta a marketing csoportvezető.

A bliccelők körében gyakori – folytatta –, hogy a leszállással próbálnak egérutat nyerni, ezért is kötötte meg a közlekedési vállalat az együttműködést a rendőrséggel.

Kapcsolódó cikkek:

  • MVK: két verzió egy eset
    Az utas szerint: "Az ellenőr utánam jött, megragadta a karomat, és az azon lévő táskámat, és azt lehúzta a karomról." Az MVK verziója: "a jegyellenőr utána ment, próbálta visszahívni. Amikor mellé ért, figyelemfelhívásként megérintette a karját." 
  • "Nem a haverom a kalauz"
    Olvasónknak nem volt szerencséje a villamoson, amikor belebotlott az ellenőrökbe a minap: "Az alábbi panaszt küldtem a miskolci közlekedési vállalat közönségszolgálatára. Egyébként ez nem egyedi eset, több kollégámmal is erőszakoskodtak már az ellenőrök."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában