Helyi közélet

2008.03.10. 12:14

Csak figyelmeztették a Tigázt Sátoraljaújhelyen

<p>Sátoraljaújhely - Karácsony előtt egyszerre négyhavi fűtésszámlát kaptak a sátoraljaújhelyi távhős lakásokban élők. Esetenként meghaladta a 100 ezer forintot is a fizetni való. Az eljárást nehezményezte a városvehetés.</p>

Figyelmeztetést kapott a Tigáz DSO a fogyasztóvédelemtől a magas távhőszámlák miatt. Sátoraljaújhelyen decemberben egyszerre négyhavi távhőszámlát küldött a fogyasztóknak a szolgáltató. A családoknak komoly gondot jelentett a karácsony előtti magas számla. Helyi képviselők aláírásgyűjtésbe kezdtek, és vizsgálatot kértek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól. Dankó Dénes alpolgármester a vizsgálatról közölte, a Fogyasztóvédelmi Hatóság a figyelmeztetésen túl, egy millió forintos pénzbírságot helyezett kilátásba, ha még egyszer hibát vét a Tigáz DSO. A hőmennyiséggel kapcsolatban az a megállapítás született, hogy nem történt túlszámlázás. 

Ön szerint csökken- e a szolgáltató váltás révén a sátoraljaújelyi fűtési díj?

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy felállították a távhő munkacsoportot. Az 5 fős lakossági és céges szereplőkből álló csoport feladata, hogy véleményezze az elkészült távhő felmérést, és a majdani közbeszerzési eljárás kiírásánál kontrolálja az önkormányzatot.

A fogyasztóvédelem vizsgálati eredménye jó tárgyalási alap a szerződésbontáshoz – ezt már Szamosvölgyi Péter mondta. A polgármester közölte, hamarosan közös megegyezéssel megszűnik a Tigáz DSO és Sátoraljaújhely szerződése. A közbeszerzési eljárás kiírása után már az október 15-i fűtési szezonra új szolgáltatója lesz a városnak. A szolgáltató váltástól azt is remélik, hogy a távhőszámlák legalább 10 százalékkal csökkeni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában