Helyi közélet

2008.03.20. 07:26

Bíróság előtt sem békült a két pofoszos aggastyán

<p>Mezőkeresztes - Nem mutatott békülékenységet a kedden megtartott első tárgyaláson sem az a két aggastyánkorú férfi, akik alig egy évvel ezelőtt ugrottak egymásnak Mezőkeresztesen a kocsmában, majd a bunyó az utcán nyakvágással ért véget. <A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>&#160;A Büntető törvénykönyv</B></A></p>

Nem mutatott békülékenységet a kedden megtartott első tárgyaláson sem az a két aggastyánkorú férfi, akik alig egy évvel ezelőtt ugrottak egymásnak Mezőkeresztesen a kocsmában, majd a bunyó az utcán ért véget, amikor az idősebb férfi megvágta ellenfele nyakát. Az orvosszakértő szerint ez a sérülés életveszélyesnek minősül. Ezért életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat ellene.

A 88 és 72 esztendős férfiak Mezőkeresztesena POFOSZ ülése miatt estek egymásnak a kocsmában, sőt a majd kilencven esztendős férfi késsel vágta meg ellenfele nyakát. A B.-A.-Z. Megyei Bíróság  dr. Szabó József vezette bírói tanácsa előtt a vádlott tagadat, hogy bántani akarta volna a sértettet. Azt mondta, hogy éppen ő volt az áldozat, amikor kiment az utcára, rátámadtak és rugdosták. Ekkor vette elő kését. A vágószerszámot pedig azért hordja magánál, mert nem tud rágni, és az ételt valamivel össze kell aprítani. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy hova lett az elkövetés eszköze. Az a bizonyos kés. A védőügyvéd azonban arra szeretett volna magyarázatot kapni a sértettől, hogy amennyiben csak egyszer vágta fejbe a vádlott, hogyan keletkezett rajta a többi sérülés. A kérdés lényegében kimondatlanul azt célozta, hogy a sértett nem véletlenül volt a kocsma környékén, amikor ismét összefutott a vádlottal, hanem várta, vagy várták valakivel, hogy megverjék az öreget.

A nyakán tizenkét centiméteres sebet szerzett férfi még mindig indulatosan emlékezett a tavalyi történésekre. Azt mondta fennhangon: hogy hazudik a vádlott, mintha könyvből olvasná mondatait. Elmondása szerint a vádlott a kocsmában ment neki és ki akarta nyomni a szemét. A kocsmárosok választották szét őket. Ezután távozott, de rossz irányba indult el, és miután visszafordult, találkozott szembe ismét támadójával, aki egyből szúrt. A nyílt színi szembesítés nem járt eredménnyel, mert mindketten saját álláspontjukat tartották fenn. A sértett egyébként lapunknak a bíróság folyosóján arról beszélt, hogy a vádlott azért haragudhatott rá, mert a POFOSZ megyei elnöki tisztségére történő jelölés szavazásán ellene voksolt.

Az eset érdekessége, hogy először a sértettet is gyanúsítottként hallgatta ki rendőrség, de később megszüntették ellene az eljárást. A vádlottal kapcsolatban pedig kiderült, hogy az eredeti nyomozóhatóságtól azért vették el az ügyet, mert a vádlott egyik rokona azon a rendőrségen dolgozik, ahol megkezdték az ügy vizsgálatát.
A vádlott számára nem kisebb a tét, mint 88 évesen nyolc évre rács mögé kerülni vagy sem. A bíróságnak minden körülményt, bizonyítékot és a tanúvallomásokban lehangzottak mérlegre téve kell majd ítéletet hozni az ügyben. Amennyiben nem lesz újabb bizonyítási indítvány nem kizárható, hogy a taláros testület már csütörtökön határozatot hozhat elsőfokon. Azt nem nehéz megjósolni, hogy bármi is lesz az ítélet, valamelyik fél mindenképpen fellebbezést jelent be ellene.

Előzmény:

POFOSZ ülés után pofozkodott két aggastyán
A 88 és 72 esztendős aggastyán férfiak barátsága egy esztendeje semmivé vált, mert Mezőkeresztesen a POFOSZ ülése miatt egymásnak estek a kocsmában, sőt a majd kilencven esztendős férfi késsel vágta meg cimborája nyakát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában