Helyi közélet

2007.12.21. 06:09

Testvérgyilkossággal végződött italozás

<p>Sátoraljaújhely - Részegen ontotta ki fivére vérét egy férfi idén márciusban Sátoraljaújhelyen - vádat emeltek ellene. A perirat szerint nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak mind a ketten.</p>

Emberölés miatt emeltek vádat az ellen a középkorú férfi ellen, aki idén tavasszal egy szúrással megölte fivérét. A családi tragédia az áldozattá váló testvér lakásán következett be. A véres jelenetre azt követően került sor, hogy a fivérek alaposan lerészegedetek. A vádirat szerint nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak mind a ketten. A szakértői vélemény a testvérek súlyos fokú alkoholos befolyásoltságát állapította meg.

Szúrt, majd élesztgetni próbált

Dr. Martossy György a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a gyilkosság estéjén nyolc óra körül mindkét férfi a nagyszobában volt, ahol előbb beszélgettek, de valamin összevesztek. A verbális csata után dulakodni kezdtek. A látogatóban lévő testvér pedig a dohányzó asztalra rakott kabátja zsebéből egy tizenegy centiméter pengehosszúságú zsebkést vett elő, és azzal egyszer mellkason szúrta fivérét.
Ezzel meg is pecsételte sorsát. A megdöfött férfi ugyanis az ágyra zuhant, majd eszméletét vesztette. Ekkor döbbent rá tettére a kést testvére ellen fordító férfi. Mentőt próbált hívni, de nem járt eredménnyel. Nem működött a telefonja. Ezért az ágyra ült és a mozdulatlanul fekvő fivére fejét az ölébe véve próbálta élesztgetni. Ebben a pillanatban érkezett a lakásba az áldozta volt felesége is, aki végül orvost hívott. Megmenteni a leszúrt férfi életét azonban már nem lehetett. Az orvos-szakértő szerint a tüdőszúrás, és vérveszteség miatt állt be a halál. A vádlott a kihallgatása során az emberölést beismerte. Amennyiben a bíróság bűnösnek mondaná ki (a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő) férfit, akár tizenöt év börtönnel sújthatják.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában