Helyi közélet

2007.12.17. 15:04

(Nem) politikai döntés született?

<p>Miskolc - A miskolci Ady Művelődési Ház igazgatói posztjára kiírt pályázatot Táboros Sándor nyerte. Az MSZP-s képviselők szavazataival. Kolostori Gábor, a másik jelölt szerint nem szakmai döntés született.</p>

„Sajnálom, hogy nem szakmai érvek alapján döntöttek” – értékelte a közgyűlés múlt csütörtöki döntését Kolostori Gábor. Azt is megírtuk, hogy az Ady művelődési ház igazgatói posztjára pályázó Kolostori Gábor – akivel szemben Táboros Sándor nyert – elmondta: a szakértők és a bizottság is az ő pályázatát értékelte jobbnak. Mint fogalmazott: „... sajnálom, hogy a városvezetés nem akart együttműködni velem.”

Mindkettő alkalmas

Dr. Simon Gábor, az MSZP-frakció vezetője szerint viszont szakmai döntés született, és nem – amint kérdésünkben fogalmaztunk – politikai. Dr. Simon Gábor felidézte a döntés mechanizmusát. Nem részletezte a kulturális bizottság szavazásának eredményét, de nem állította, hogy nem jól tudjuk. Vagyis: a négy, MSZP-s tag alkalmasnak találta mindkét jelöltet, a négy ellenzéki viszont Kolostori Gáborra voksolt. Így jött ki a 8:4-es eredmény. A frakcióvezető elmondta: az igazgatóválasztás feltétele volt egy másik, szakmai bizottság véleményének kikérése. Mindkét pályázatot és mindkét pályázót alkalmasnak találta a felkért, független szakmai bíráló bizottság. Írásos véleményüket idejében megismerte az MSZP-frakció, ez alapján tette le a garast Táboros Sándor mellett. És, hogy miért nem Kolostori Gáborra szavaztak? Dr. Simon Gábor úgy fogalmazott, hogy két alkalmas jelöltről kellett dönteni, és ilyen esetben nem zárható ki az emóció, a szimpátia.
Felvetettük, hogy tudomásunk szerint voltak „ellenhagok” a frakcióban. A frakcióvezető erre úgy reagált, hogy a többség Táboros Sándor mellett voksolt, ezt a kisebbség elfogadta.

A bizottság
A független szakmai bizottság tagja volt Sajó Attila közművelődési szakértő, a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központ igazgatója, a Magyar Népművelők Egyesülete elnökségi tagja, Kary József közművelődési szakértő, az Észak-magyarországi Regionális Közművelődési Szakfelügyelet vezetője, Jakab Mária, a Magyar Rádió regionális szerkesztőségének szerkesztő-riportere, Kelecsényi Ágnes turizmusszakértő, Ádám Ibolya, a miskolci polgármesteri hivatal osztályvezetője és dr. Rácz Zoltán ügyvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában