Helyi közélet

2007.12.14. 12:15

MVGYOSZ: segélyvonal, jogtanács

<p>Budapest - Az Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége antidiszkriminációs jogsegélyszolgálatot indított. Mint a szervezet hírleveléből kiderül, a tanácsadást azok a látássérültek vehetik igénybe, akik hátrányos megkülönböztetés áldozataivá váltak.</p>

Az Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége december 1-jétől antidiszkriminációs jogsegélyszolgálatot indított. Mint a szervezet hírleveléből kiderül, a tanácsadást azok a látássérültek vehetik igénybe, akik hátrányos megkülönböztetés áldozataivá váltak. Ha valaki úgy véli, hogy a munkahelykeresés, munkavállalás, oktatás során, vagy az élet bármely más területén diszkriminálták, fogyatékos állapota miatt hátrányosan megkülönböztették, problémájával forduljon az MVGYOSZ jogászához, aki felvilágosítást ad arról, mely hatóság jogosult az eljárásra, milyenek a jogérvényesítés esélyei, továbbá – a peres képviselet kivételével – segítséget nyújt az ügyintézésben.

A jogsegélyszolgálatunk a emellett a tagegyesületeknek is rendelkezésére áll diszkriminációval összefüggő jogi kérdéseik megoldásában. A tanácsadást dr. Ozvári Ádám jogász nyújtja.

Az antidiszkriminációs jogsegélyszolgálat elérhető
- postai úton (levélcím: MVGYOSZ jogsegélyszolgálat 1146 Budapest, Hermina út 47.),
- e-mailben: [email protected]
- telefonon: munkanapokon 9-17 óra között a 70/387-5264-es telefonszámon
- személyesen (előzetes időpontegyeztetés alapján): keddenként 8-11 óra, csütörtökön 16-19 óra között az MVGYOSZ fővárosi székházában (1146 Budapest, Hermina út 47.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában