Helyi közélet

2007.12.11. 15:56

Mit írt a Fidesz Káli Sándornak?

<p>Miskolc - Jogszabályok mellett önkormányzati érdekek is sérülnek – így a Fidesz miskolci frkacióvezetője, aki egy döntés felfüggesztését indítványozza a polgármesternek. A téma: a szállodaépítés, a plusz terület eladása. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/fidesz-level-kali-sandornak/cn/boon-news-em_01-20071211-022148"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Fidesz levél Káli Sándornak </B></A></p>

Dr. Szinay Attila, a Fidesz miskolci frakcióvezetője sajtótájékoztatón sorolta érveit, amelyeket levélbe foglalva kedden eljuttatott Káli Sándor polgármesternek. A levélben azt indítványozza a polgármesternek, hogy függessze fel a jogi bizottság minapi döntését, amellyel jóváhagyott egy ingatlan-adástvételi szerződést. A frakcióvezető szerint a döntés ellentétes a képviselő-testület határozatával, és sérti az önkormányzat érdekeit, amennyiben a szerződés is jogszabálysértő alapokon nyugszik.
Arról az 1600 négyzetméterről, illetve annak eladásáról van szó, amellyel bővül(?) a Szent István tér és Erzsébet tér közé tervezett szálloda területe. (A Fidesz, mint ezt a levél is leszögezi, nem a szálló megépítése ellen van, hanem, egyetértésben az ellenoldali képviselők többségével, a jelenlegi terv szerinti szálloda megépítésének. Továbbá azt állítja, és ez már aligha találkozik az MSZP álláspontjával, hogy „a területet súlyosan jogszabálysértő eljárás keretében kívánják eladni a város tulajdonából...”)

Elúszott az 1,7 milliárd

A polgármesternek címzett felhívás pontokba szedve sorolja a kifogásokat: Nem volt versenytárgyalás, ami ellentétes a vagyonrendelettel. Nincs telekalakítási dokumentáció, ami feltétel lenne. Nem hagyhatta volna jóvá a szerződést a jogi bizottság, mivel a tervet még nem szentesítette a képviselő-testület által megjelölt (országos) fórum. Az előterjesztésről hiányzik a jegyző és az előterjesztő aláírása.
Újságírói kérdésre, hogy miért „sietteti” a városvezetés a terület eladását, a szálloda építtetését, nem tudott válaszolni se dr. Szinay Attila, se Juga György, aki kiegészítette az elhangzottakat. Mint mondták, az se biztos, hogy siettetésről van szó, már csak azért se, mert a szállodaépítés támogatására benyújtott 1,7 milliárd forint pályázati pénzből semmi nem lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában