Helyi közélet

2007.12.07. 17:15

Kóka a Miskolci Egyetemről és utakról

<p>Miskolc - Főfoglalkozású elnökként első látogatását teszi Miskolcon Kóka János - vezette be az SZDSZ elnökét T. Asztalos Ildikó a párt megyei elnöke, azon a sajtótájékoztatón, amit a 37-es út felavatását követően tartottak a megyeszékhelyen</p>

Kóka János elsődlegesen az avatásra érkezett a megyeszékhelyre, de ellátogatott a Miskolci Egyetemre is. Előbbi témában elmondta: az útfelújításokra fordítják azt a plusz bevételt, ami egyes főutak nehézgépjárművek számára történő fizetőssé tételével keletkezik.

Ez idén 5 milliárd forint, jövőre a tervek szerint 10 milliárd forint lesz, 2009-ben pedig, az elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetésével ennek többszörösével számolnak. Kifejtette: ez azért igazságos, mert a nehézgépjárművek 30 ezerszer jobban terhelik az útburkolatot, mint a személygépkocsik. Beszélt az egyetemek szerepéről, megfogalmazva azt, hogy a hazánk gazdaságfejlesztésében kiemelt szerepük van a felsőoktatási intézményeknek, s a Miskolci Egyetem jó úton jár e téren. A sajtótájékoztatót követően a megyei SZDSZ évértékelő rendezvényén vett részt Kóka János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában