Helyi közélet

2007.12.07. 15:36

Kitüntetésben részesült egykori nemzetőr

<p>Ózd - Nemzetőrként, élete kockáztatásával, önként hősiesen harcolt.Az 1956-os Nemzetőrség Hagyományápoló Tanácsa a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum földszinti márványtermében kitüntetésátadási ünnepséget rendezett a minap.</p>

Holló József Ferenc altábornagy ünnepi köszöntője után elismerések átadására került sor. Többek között a mezőkövesdi születésű, de jelenleg Ózdon élő  Nagy Károly János vezérőrnagy – aki súlyosan látássérült, csaknem teljesen vak – oklevelet és emlékérmet vehetett át.

Az elsőt

Az oklevélen a következő sorok olvashatók: „Nagy Károly János bajtársnak, aki 1956-ban a hazánk függetlenségéért és az emberi szabadságjogokért folyó harcok során Nemzetőrként, élete kockáztatásával, önként hősiesen harcolt. Az 1956. november 3-án Nagy Imre miniszterelnök jóváhagyásával alapított  Nemzetőr jelvénnyel tüntette ki. Aláírás: Prof. Dr. Király Béla, a Nemzetőrség főparancsnoka, Bocskay T. József, az l956-os Nemzetőrség Hagyományápoló Tanács elnöke. Mint az ismeretes, az első ilyen kitüntetést annak idején Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke vehette át. 
B. Gy.
 
 
 






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában