Helyi közélet

2007.12.29. 14:34

Ha már hó nincs...

<p>Kistokaj - Figyelmeztetés ide vagy oda, szombati körutunk során több tavon is láttunk, láttak csúszkálókat. A közepesnek mondható kistokaji bányatónál, ahol meg is álltunk, szintén élénk élet fogadott.<BR />&#160;<DIA width="850" height="630" alt="Befagyott tó 2007.12.29."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Befagyott_t__2007_12_29_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Befagyott tó 2007.12.29." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Befagyott-to.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A nagyobb, Hámori-tavon épp úgy hódoltak a csúszkálás örömének kicsik és nagyok, mint az aprócska kisgyőri tavon. A közepesnek mondható kistokaji bányatónál, ahol meg is álltunk, szintén élénk élet fogadott.
- Már egy hete is rengetegen korcsolyáztak a tavon, azóta csak egyre hidegebb van, szerintem már legalább 15-20 centi vastag a jég. Ezt mondják a lékhalászok is - mutat a tó közepe felé ügyködő alakokra Kiss Gergely, miközben igyekszik féken tartani kisebbik Kiss Gergelyt, aki annyira élvezi apjával a sinkózást, hogy egy percet is sajnál kihagyni a közös örömködésből.

Fő az óvatosság!

Kilétünk felfedése után több korcsolyázó messzire húz, nem szeretnének szerepelni, nem vállalják a nyilvánosságot.
- Nem tudják?! Sem fürdeni, sem korcsolyázni nem lehet a bányatavakon. Még a végén leültetnek minket, hogy ilyet merészelünk tenni, pláne gyerekekkel együtt! - mondja még egyikük, aztán usgyí, szó szerint elhúzza ő is a csíkot, hogy aztán tőlünk biztonságos távolságban profi köröket rójon a tó jegén.

Az első lépések

Horváthné Molnár Rita inkább csak a ,,szárazról" felügyeli a jég szélét próbálgató két gyermekét, no meg Dió kutyát, aki nem bír magával, hol a jégtükrön, hol a parton cikáz. A jégen ügyesen mozgó Szabolcs, tanácsunkra, jövőre kérjen a Jézuskától magának korcsolyát, felpanaszolja, hogy már az idén is kért, csak épp nem kapott.
- Négyen vagyunk testvérek, úgyhogy idők folyamán felgyűlt néhány korcsolya a családban, potyán nem akarunk költeni rá, így édesapám megígérte, hogy szétnéz otthon, nincs-e a fiam lábára való - fűzi hozzá az édesanya. Elmondja, tavaly építkeztek a faluban, akkor épp nem bánták, hogy nincs hó, de az idén már nagyon hiányzik.
- Gondoltam, hadd csúszkáljanak, ha már hó nincs.
A kis Villő azonban nemigen élvezi még a lehetőséget, jól beöltöztetve lecövekelt a jégen, mint egy apró hóember. Mégis ő esik el, s néhány könnycseppel hizlalja a tó jegét. Mert hogy a cseppek, ha leérnek is, bizonnyal nyomban odafagynak - miként a golyóstollban a tinta, s az újságíró keze a golyóstollra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában