Helyi közélet

2007.12.21. 17:43

Díjemelésekről döntöttek Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - A helyi adókról, a helyi közlekedés viteldíjairól, az ivóvíz szolgáltatás díjáról is döntöttek pénteken, Kazincbarcikán.</p>

A helyi adókról, a helyi közlekedés viteldíjairól, az ivóvíz szolgáltatás díjáról is döntöttek pénteken, Kazincbarcikán, az önkormányzat képviselő testületének 2007-s utolsó ülésén a városatyák - értesültünk Maros Évától, az önkormányzat sajtószóvivőjétől.

A Borsod Volán előterjesztése alapján 2008. január 1-étől emelkedik a helyi autóbusz közlekedés viteldíja Kazincbarcikán. A teljes áru vonaljegy ára 125 forint lesz, az összvonalas bérletért 2100 forintot, a kombinált összvonalas bérletért pedig 2815 forintot kell fizetni.

A szolgáltató ÉRV Zrt előterjesztésére is igent mondtak a városatyák. Az ivóvíz díja 317 forint + áfa / köbméter lesz. Nem változik viszont a csatornadíj, köszönhetően ez a Barcika Vizmű kft, az ÉRV Zrt és a tulajdonos önkormányzatok 2007 július 1-én életbe lépett üzemeltetői szerződésének, amelyben azt rögzítették: 2008 december 31-ig 185 Ft+ áfa / köbméter lesz a csatornadíj Kazincbarcikán.

Változik 2008. január 1-étől a magánszemélyek kommunális adója és az építményadó is. Kazincbarcikán január 1-étől az építményadó 900 Ft/ négyzetméter/ év, a magánszemélyek kommunális adója pedig 14 000 Ft/ lakás/ év lesz. A kommunális adónál évente 1000 forint kedvezmény illeti meg a 40 négyzetméter alatti hasznos alapterületű lakások tulajdonosait, bérlőit. Továbbra sem kell adót fizetnie annak a 70 éven felüli lakás tulajdonosnak vagy bérlőnek, aki egyedül vagy szintén 70 év feletti házastársával életvitelszerűen él Kazincbarcikán. Mentesség illeti a külterületen lévő lakást, nem lakás céljára szolgáló épületet, épületrészt, telket.

Kazincbarcika Önkormányzata 2007 novemberétől ipari park címet nyert a tulajdonában lévő Barcikai Ipari Parkra. A képviselők a Barcikai Ipari Park további üzemeltetésére az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság létrehozásáról döntöttek. Az újesztendő első képviselő testületi ülésén újra napirendre kerül a Barcikai Ipari Park működtetése, hiszen ekkor tárgyalják majd a gazdasági társaság részletes koncepcióját.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában